Χρ. Μπουκώρος: Χωρίς αστυνόμευση θα μείνει το Ανατολικό Πήλιο

Τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα στους κατοίκους του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου η επίσημη εισήγηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Ζαγοράς και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του στον Αστυνομικό Σταθμό Ανακασιάς, τονίζει με ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Η ερώτηση του Βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 423/20-11-2015 αναφορά που κατέθεσα έπειτα από σχετική επιστολή του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ο Δήμος επεσήμανε την πρόθεση να παραχωρήσει μερικά δημοτικά ακίνητα με σκοπό τη στέγαση και παραμονή της έδρας του Αστυνομικού Σταθμού στην περιοχή. Στη διάθεση του Υπουργείου μάλιστα προσέφερε το πρώην κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς καθώς και κάποια άλλα ακίνητα στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Μακρυρράχης και του Ανηλίου, τα οποία όλα κρίνονται κατάλληλα για την εγκατάσταση και λειτουργία της Αστυνομικής Υπηρεσίας.

Δυστυχώς, όμως, η εισήγηση των υπηρεσιών της  Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας έκρινε ως απαραίτητη την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Ζαγοράς, αν και η ισχύουσα νομοθεσία, Ν. 3852/2010, ορίζει ότι κάθε Καλλικρατικός Δήμος πρέπει να διαθέτει ένα Αστυνομικό Τμήμα ή Σταθμό.

Η απόφαση αυτή, με την οποία μεταβιβάζονται οι ευθύνες μιας μεγάλης περιοχής του Πηλίου με ιδιαίτερη μορφολογία, 70 χιλιόμετρα μακριά και συγκεκριμένα στο Α.Τ. Ανακασιάς, στα όρια του Δήμου Βόλου, όπου είναι συγκεντρωμένες όλες οι υπηρεσίες, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου όσο και στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι δικαιολογημένα νιώθουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παρατημένοι από την Πολιτεία.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως δεν είναι δυνατόν από τη μία να επιζητούμε την ενίσχυση και την τουριστική προβολή της περιοχής και από την άλλη να την αποδυναμώνουμε διοικητικά, χωρίς αστυνομική κάλυψη και βασικές παροχές, υποβαθμίζοντας την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, που στην παρούσα περίσταση δεν είναι άλλο από το Πήλιο και τον όμορφο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος