Χανιά: Στο “σκαμνί” ο 56χρονος για την κακοποίηση των πέντε παιδιών του

Την Τρίτη αναμένεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η ανατριχιαστική και απάνθρωπη υπόθεση του Βρετανού, που ασελγούσε επί σειρά ετών στα δύο ανήλικα κορίτσια που είχε υιοθετήσει. Ο 56χρονος αδίστακτος «πατριός», κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά και τα τρία άλλα ανάδοχα παιδιά της οικογένειας.

Παρούσα στη μαρτυρική ζωή των παιδιών και η θετή τους μητέρα, η οποία συγκάλυπτε τις ακατονόμαστες θηριωδίες σε βάρος των παιδιών, στο σπίτι που έμεναν μόνιμα, στον Ταυρωνίτη Χανίων. Το αδίστακτο ζευγάρι, εισέπραττε τις επιδοτήσεις από το βρετανικό κράτος για τα πέντε παιδιά (δύο κορίτσια και τρία αγόρια) ενώ, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα και τις καταθέσεις, η ζωή των παιδιών κυλούσε σε ένα εφιάλτη βιασμών, ξυλοδαρμών και βασανιστηρίων. Ο 56χρονος κατηγορείται ότι τουλάχιστον από το 2010 έως τις αρχές του 2013 ασελγούσε σε βάρος της μεγαλύτερης από τις υιοθετημένες κόρες του (ενήλικη σήμερα-20 ετών-), με την οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο ερχόταν δια της βίας σε συνουσία τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα. Κατηγορείται επίσης ότι από το καλοκαίρι του 2014 έως και τις αρχές του 2015 οπότε αποκαλύφθηκαν οι κτηνώδεις πράξεις του και συνελήφθη, εξανάγκαζε με σωματική βία τη δεύτερη σε ηλικία ανήλικη κόρη του, 15 ετών σήμερα, να ανέχεται κατ’ εξακολούθηση τις ασελγείς του πράξεις.

Χανιά: Στο “σκαμνί” ο 56χρονος για την κακοποίηση των πέντε παιδιών του

Στο Δικαστήριο, πολιτικώς ενάγουσα θα παραστεί το ένα από τα δυο κορίτσια που κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ ήταν ανήλικο, ενώ το δεύτερο κατά σειρά ηλικίας παιδί, 19 ετών σήμερα, θα παραστεί επίσης στη δίκη ως πολιτικώς ενάγων. Πολιτική Αγωγή θα παραστεί όμως και το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου βρήκαν καταφύγιο τα τρία από τα πέντε υιοθετημένα παιδιά που είναι ακόμα ανήλικα. Δυο κοριτσάκια και ένα αγοράκι. Η επιμέλειά τους, ανατέθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» με δικαστική απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων. Η κατηγορούμενη θετή μάνα είναι πλέον αγνώστου διαμονής και έχει εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής της στο Δικαστήριο. Την εξέλιξη της υπόθεσης παρακολουθούν στενά και οι Βρετανικές Αρχές. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2015 με αφορμή έναν καυγά του 56χρονου κατηγορούμενου με γείτονα του. Η προανάκριση των αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, η παρέμβαση κοινωνικών υπηρεσιών και εισαγγελικών αρχών, στάθηκαν καθοριστικές για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος