Χανιά – Π. Καμμένος: «Οι S-300 στην Κρήτη προστατεύουν τη Σούδα» – Video

«Οι S-300 στην Κρήτη προστατεύουν τη Σούδα», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στη Βουλή. Ο κ. Καμμένος σημείωσε, μεταξύ ότι «εμείς δεν δεσμευόμαστε από το ΝΑΤΟ για υλικά, τα οποία προέρχονται από χώρες μη μέλη του ΝΑΤΟ. Τα περισσότερα αμυντικά συστήματα της αεράμυνας προέρχονται από τη Ρωσία: Οι S-300, τα TOR-M1.

Χανιά  – Π. Καμμένος:  «Οι S-300 στην Κρήτη προστατεύουν τη Σούδα» – Video

Δεν είναι κωδικοποιημένα από το ΝΑΤΟ. Είναι αυτόνομα συστήματα για τα οποία ελέγχουμε τους πηγαίους κωδικούς εμείς. Είναι αλήθεια ότι προστατεύουν, βεβαίως, γιατί είμαστε μέλη της Συμμαχίας, και συμμαχικές εγκαταστάσεις. Δηλαδή οι S-300 δεν πρέπει να καλύπτουν την άμυνα της Σούδας; Αν αύριο χτυπήσουν τη Σούδα, ο μη γένοιτο, θα τη χτυπήσουν, επειδή είναι βάση του ΝΑΤΟ; Μία ελληνική βάση θα χτυπήσουν. Έναν ελληνικό τόπο θα χτυπήσουν.

Οι S-300, λοιπόν, κάνουν την «ομπρέλα» αυτή και καλύπτουν τη Σούδα και ως ελληνικό έδαφος και ως βάση συμμαχική, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι τον έλεγχο των μέσων αυτών τον έχει το ΝΑΤΟ. Η Σούδα σας πληροφορώ ότι αυτή τη στιγμή καλύπτεται από τους S-300, που είναι μη νατοϊκό όπλο το οποίο ελέγχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Και αυτό εξηγούμε και στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι η Ελλάδα, υποχρεωμένη να λειτουργεί με διαφορετικά συστήματα, έχει στην κατοχή της και συστήματα, τα οποία ναι μεν είναι ενταγμένα στην άμυνα της χώρας, αλλά την ίδια στιγμή προσφέρουν υπηρεσίες και στις συμμαχικές εγκαταστάσεις, χωρίς αυτό να έχει αλληλεξάρτηση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος