Χανιά: Οδηγίες προς τους πολίτες, λόγω της χιονόπτωσης στα ορεινά – ημιορεινά του Νομού

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώθηκε ότι «λόγω της χιονόπτωσης στις ορεινές περιοχές των Χανίων, η οποία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες – η Δ/νση Τεχνικών Έργων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας – της Π.Ε. Χανίων βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.

Για τον καθαρισμό των δρόμων υπάρχουν 3 εκχιονιστικά μηχανήματα στον δρόμο προς Ομαλό, 2 στην περιοχή των Σφακίων, 2 στον δρόμο προς Πέτρα Σελί και 1 προς Άναβο (Σέλινο).

Χειριστές και μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και ιδιωτών, βρίσκονται σε επιφυλακή για να παρέμβουν στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο και συγκεκριμένα:

omalos1

• στον δρόμο Ταυρωνίτη – Παλαιόχωρα.
• στον δρόμο Βρύσσες – Χώρα Σφακίων.
• στον δρόμο Φουρνέ – Λάκκοι – Ομαλός.
• στον δρόμο Αλικιανό – Πρασέ – Ροδοβάνι.

Αλλά και οπουδήποτε υπάρξει ανάγκη σε σημεία του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους.

Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνιστά στους οδηγούς, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους τις επόμενες ώρες, όπως και κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων, ώστε να διευκολυνθούν οι εργασίες εκχιονισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα εγκλωβισμών. Όσοι ταξιδέψουν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης και, πριν το ταξίδι τους, να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ