Στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς για μοναχικούς ταξιδιώτες είναι η Κρήτη, σύμφωνα με την έρευνα Travel Smart της παγκόσμιας πλατφόρμας ξενοδοχειακών κρατήσεων, Agoda (ιδιοκτησίας του ομίλου Priceline). Σύμφωνα με την έρευνα, η Μεγαλόνησος είναι στη 10η θέση.
Επίσης, στην ίδια έρευνα, στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς για ζευγάρια συμπεριλαμβάνεται η Σαντορίνη, ευρισκόμενη, μάλιστα, στην 5η θέση. Η έρευνα, η οποία καταμέτρησε εκατομμύρια κρατήσεων και κριτικών που συντάχθηκαν από ζευγάρια ή εργένηδες και δημοσιεύθηκαν στην Agoda, κατατάσσει τη Σαντορίνη στην 5η θέση της κατάταξης με τους δημοφιλέστερους προορισμούς, με βαθμολογία 8,5 (με άριστα το 10).
Ως κορυφαίος προορισμός αναδεικνύεται η μεσαιωνική πόλη Μπρυζ του Βελγίου, με εικόνες που παραπέμπουν σε παραμύθι, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 8,8.
Η Βερόνα, η θρυλική πατρίδα των πιο διάσημων εραστών της λογοτεχνίας, του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, βρίσκεται στη 2η θέση με βαθμολογία 8,7.
Κοινό χαρακτηριστικό των 10 προορισμών είναι ότι αποτελούν μικρές πόλεις και διαθέτουν σημαντικές πολιτιστικές ατραξιόν με ενδιαφέρον για τους επισκέπτες. Ορισμένες δε αποτελούν επίσης ιστορικά κέντρα με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική ομορφιά.
«Προορισμοί όπως το Παρίσι και το Λονδίνο τείνουν να προσελκύουν περισσότερους τουρίστες», δήλωσε ο γενικός επιχειρησιακός διευθυντής της Agoda, John Brown, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι έμπειροι ταξιδιώτες γνωρίζουν ότι τα είδη των προορισμών που αναδεικνύονται στη λίστα συχνά προσφέρουν ακόμη πιο πλούσιες ταξιδιωτικές εμπειρίες και περισσότερες δυνατότητες να συνδεθεί κανείς με την τοπική κουλτούρα.
– Πηγή: tornosnews.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος