Χανιά: 28,5 χλμ. δικτύου αποχέτευσης, στη Νέα Κυδωνία

Στην ολοκλήρωση των δικτύων ακαθάρτων στη Νέα Κυδωνία προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χανίων, τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού καθώς και την κατασκευή παροχετεύσεων που θα εξυπηρετούν του κατοίκους της περιοχής, από τους οποίου ζητείται να επιδείξουν κατανόηση. Σημειώνεται ότι το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό σύμβασης 5.299.570,96 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, καθώς και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ενώ η διάρκεια υλοποίησής του ανέρχεται σε 18 μήνες και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή περίπου 28,5 χιλιομέτρων δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, τα οποία αποσκοπούν τόσο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, όσο και στη μείωση της ρύπανσης των θαλασσίων ακτών της ευρύτερης περιοχής, που είναι βραβευμένες με τη γαλάζια σημαία της Ε.Ε. και χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Με την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα δίδεται σε χρήση τμηματικά, θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης περίπου 2.300 ιδιοκτησίες και έτσι από το 55% των ιδιοκτησιών που είναι συνδεδεμένες με την αποχέτευση σήμερα, να φτάσουμε στο 95%, καλύπτοντας έτσι το σύνολο σχεδόν της Νέας Κυδωνίας.
Η επέκταση του αγωγού αφορά:
Στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας τις οδούς Ιωάννη Καποδίστρια, Πεσόντων και Μπαϊρί. Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από την οδό Μπαϊρί Στην περιοχή του Σταλού τις οδούς Αλέξη Μινωτή, Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, 1η πάροδο και 2η πάροδο Αλέξη Μινωτή. Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από την οδό Μακράκη και μέσω της Π.Ε.Ο., οπότε και ελαχιστοποιείται η όχληση των πολιτών, καθώς οι παραπάνω οδοί πληρούν τα κριτήρια ασφαλούς μετακίνησης των οχημάτων. Στην περιοχή Γαλατά, τις οδούς Ελευθερίας, Ιδομενέως καθώς και σε τμήμα της Νέας συνδετήριου Α/Κ Γαλατά – Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Καστελίου. Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από το παράπλευρο οδικό δίκτυο την περιοχής και συγκεκριμένα από τις οδούς Αγ. Δημητρίου, Δικτύνης, Ρήγα Φεραίου, χωρίς να επιβαρύνονται οι εν λόγω οδοί. Το έργο αφορά επίσης τις οδούς Γεωργίου Θεοδωράκη και πλατεία Β. Ρουμελιωτάκη Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από παράπλευρους δρόμους μέσω των οδών Γερογιάννηδων και Ασκληπιού. Στην περιοχή του Καλαμακίου, στο τμήμα της νέας συνδετήριου Α/Κ Γαλατά – Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Καστελίου, Οδό Αισχύλου. Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται για το Τμήμα Νέας συνδετήριου Α/Κ Γαλατά – Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Καστελίου από τμήμα της οδό Ελευθερίας προς Π.Ε.Ο. 90 και για το τμήμα της οδού Αισχύλου από την οδό Κατίνας Παξινού και Προμηθέως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος