Χ. Μαμουλάκης στο Πρώτο: Χρειάζεται άμεση μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής για να χτυπηθεί η ακρίβεια (audio)

Η ακρίβεια στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οξύνει τις ανισότητες. Για το λόγο αυτό χρειάζονται στοχευμένα μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, σημείωσε ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8  και στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί», με τον Γιώργο Παπαγεωργίου και τον Δημήτρη Κοντογιάννη.

Ο κ. Μαμουλάκης ανέφερε ότι μέτρα, όπως ο κατάλογος με τα 50 προϊόντα βασικής κατανάλωσης των σούπερ μάρκετ είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται στοχευμένα μέτρα, διότι η ακρίβεια είναι πιο έντονη στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες, τη στιγμή που τα εισοδήματα είναι χαμηλότερα.

Ο κ. Μαμουλάκης σημείωσε ακόμη ότι:

  • Οποιοδήποτε μέτρο λειτουργεί και συντελεί στην ανάσχεση του ράλι των ανατιμήσεων είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ο κατάλογος με τα 50 προϊόντα είναι ένα μέτρο που λειτουργεί στην κατεύθυνση αυτή.
  • Ανησυχούμε για το πού θα σταματήσει το ράλι των τιμών.
  • Χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
  • Καθυστερημένα ξεκίνησε η Ε.Ε. να εξετάζει το θέμα του πλαφόν για το οποίο εμείς «φωνάζουμε» εδώ και μήνες.
  • Η ειδοποιός διαφορά της πολιτικής η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, η οποία θα μπορέσει να σπάσει το ενεργειακό καρτέλ στην Ελλάδα, το οποίο έχει ανεβάσει τις τιμές στα υψηλότερα επίπεδα της Ευρώπης.
  • Αυτό είναι κάτι που γίνεται σε όλη την Ευρώπη καθώς επανέρχεται το Δημόσιο στην ενέργεια με στόχο να διασφαλίσει χαμηλές τιμές.
  • Ο πληθωρισμός είναι ο πιο άδικος φόρος, διότι χτυπάει άδικα όλα τα κοινωνικά στρώματα
  • Δεν διαφωνούμε ότι ο πληθωρισμός είναι ευρωπαϊκό και διεθνές φαινόμενο, αλλά στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη η ακρίβεια είναι μεγαλύτερη από τις άλλες χώρες, τη στιγμή μάλιστα που τα εισοδήματα στη χώρα μας είναι κατά πολύ χαμηλότερα.
  • Αυτή η αναντιστοιχία δημιουργεί όξυνση στις ανισότητες.
  • Στα καύσιμα εστιάζουμε στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για να μειωθούν και τα έξοδα μεταφορών που επιβαρύνουν το κόστος στα υπόλοιπα αγαθά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος