Bungee jumping από την ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο – Βουτιά από τα 625 μέτρα

Η ψηλότερη γέφυρα του κόσμου, η Γέφυρα του Μεγάλου Φαραγγιού Χουατζιάνγκ στην Επαρχία Γκουιτζού που άνοιξε το Σεπτέμβριο του 2025 έχει θέσει νέα ρεκόρ τόσο για το ύψος όσο και για το άνοιγμά της – και ήδη προσελκύει λάτρεις της περιπέτειας από όλο τον κόσμο.

Από το αλεξίπτωτο πλαγιάς μέχρι την πτήση με φτερούγες — οι λάτρεις των extreme sports από όλο τον κόσμο συρρέουν στη ψηλότερη γέφυρα του κόσμου, τη Μεγάλη Γέφυρα του Φαραγγιού Χουατζιάνγκ στην επαρχία Γκουιτζού της νοτιοδυτικής Κίνας, με ύψος 625 μέτρα.

Ταυτόχρονα, η γέφυρα μετατρέπεται άμεσα σε τουριστικό προϊόν: γυάλινο ασανσέρ ως το υψηλότερο σημείο του τόξου 2.600 πόδια πάνω από το ποτάμι, καφετέρια, γυάλινος διάδρομος μήκους 580 μέτρων και σταθμός για bungee jumping, με προοπτική προσθήκης skydiving και αλεξίπτωτου πλαγιάς. Η πρόσβαση περιορίζεται σε 5.000 άτομα ημερησίως, με τις τοπικές επιχειρήσεις να καταγράφουν ήδη σημαντική αύξηση επισκεπτών ενώ ορισμένες εγκαταστάσεις αναμένεται να ανοίξουν πλήρως τον Νοέμβριο.

Σχετική είδηση:

Κίνα: Εγκαινιάζει επίσημα την ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος