BFMTV: Το 38% των ψηφοφόρων του Μελανσόν ψήφισε Μακρόν στον δεύτερο γύρο

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο αριστερός υποψήφιος με την Ανυπότακτη Γαλλία, Ζαν-Λικ Μελανσόν, είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να μην δώσουν ούτε μια ψήφο στην Μαρίν Λεπέν.

Τις μέρες πριν τον δεύτερο γύρο όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους ψηφοφόρους του Μελανσόν, το κόμμα του οποίου, ήρθε τρίτο με 21,95%. Τι θα ψήφιζαν οι ψηφοφόροι του; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα του δεύτερου εκλογικού γύρου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Elabe για λογαριασμό του BFMTV, του RMC, της L’Express και του SFR, το 38% των υποστηρικτών του Μελανσόν, ψήφισε Μακρόν. Το 44% απείχε, ψήφισε λευκό ή άκυρο, ενώ το 18% ψήφισε Λεπέν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ανυπότακτη Γαλλία πραγματοποίησε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 310.000 υποστηρικτές του Μελανσόν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το κόμμα, το 37,65% ψήφισε λευκό ή άκυρο, το 33,4% Μακρόν, ενώ το 29% επέλεξε την αποχή. Η επιλογή της Λεπέν δεν προτάθηκε μετά από οδηγία που έδωσε ο αριστερός υποψήφιος το βράδυ του πρώτου γύρου.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Όσον αφορά τους άλλους υποψηφίους του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, οι ψηφοφόροι του Ερίκ Ζεμούρ ψήφισαν Λεπέν σε ποσοστό 80%, ενώ οι υποστηρικτές του Γιανίκ Ζαντό επέλεξαν τον Μακρόν (68%).

Περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους της Βαλερί Πεκρές από τους Ρεπουμπλικάνους, επέλεξαν τον Μακρόν, ενώ το 22% ψήφισε Λεπέν και το 27% απείχε ή ψήφισε λευκό ή άκυρο.

ΠΗΓΗ: BFMTV

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος