Από τη Νέα Υόρκη στην κορυφή του Ολύμπου (vid)

Η αρχή έγινε με την αιφνίδια πρόταση ενός φίλου και συνεργάτη της για μια ξενάγηση στον Όλυμπο -το διασημότερο όρος του πλανήτη που μάλιστα θεωρείται από τους πιο πολλούς μη υπαρκτός τόπος, κάτι σαν μύθος. Ο φίλος ήταν ο Νίκος Ντάγκας, της Olympus Adventure, και ήταν εκείνος που τη… συνέστησε στον Όλυμπο. “Από εκεί και πέρα νομίζω πως με ανέλαβε ο ίδιος ο Όλυμπος και με καθοδηγεί… Νομίζω πως όταν κάποιος πλησιάσει αυτόν το χώρο και ανέβει και στο Πάνθεον (την ψηλότερη του κορυφή) υιοθετείται από το βουνό…” τονίζει η Ελληνίδα δημοσιογράφος και παραγωγός του ντοκιμαντέρ Mt Olympus the Creation, Αθηνά Κρικέλη. Πρόκειται για μια ελληνική υπερπαραγωγή, από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα.

Από τη Νέα Υόρκη στην κορυφή του Ολύμπου (vid)
Αθηνά Κρικέλη. Ανάβαση στον Όλυμπο

Οι προδιαγραφές και το επίπεδο της παραγωγής του ντοκιμαντέρ που είναι της Ellopia Media Group USA – Ellopia Films USA, ξεπερνά κατά πολύ τα όσα έχουν γίνει στον ελληνικό χώρο και αποτελεί φυσική συνέχεια του πρώτου ντοκιμαντέρ με τίτλο “Mt Olympus. Elassona, the secret path” (το οποίο απέσπασε δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία, ενώ είναι προτεινόμενο για άλλα δύο βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ).

Τεχνικές διευκολύνσεις, εξοπλισμός, μέρος του παραγωγικού on-field crew και post production, παρείχε η ελληνική εταιρεία οπτικοακουστικών παραγωγών Honeybee Audiovisual.

Από τη Νέα Υόρκη στην κορυφή του Ολύμπου (vid)
Αθηνά Κρικέλη

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε η δημιουργός Αθηνά Κρικέλη στη δημοσιογράφο Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά και στην ελληνική εφημερίδα για την ομογένεια στην Ευρώπη Europolitis, η δημιουργός του ντοκιμαντέρ μιλά για τις δυσκολίες που συνάντησε κατά την ανάβασή της στον Όλυμπο, μοιράζεται τις σημαντικότερες στιγμές της αποστολής στο όρος και αποκαλύπτει ποια μυστικά κρύβει ο Όλυμπος. “Πόσο τυχερή και μοναδική θα ήμουν αν τα ήξερα! Όσο περισσότερο ασχολούμαι με τον Όλυμπο τόσο λιγότερα γνωρίζω. Ξεκίνησα με ενθουσιασμό και αγάπη αλλά όσο περνούν τα χρόνια και επιστρέφω στην Ελλάδα για τα επόμενα γυρίσματα, πλησιάζω το βουνό των Ελλήνων με περισσότερη ταπεινότητα, σεβασμό, φόβο και δέος. Μικραίνω κάθε φορά που μαθαίνω κάτι παραπάνω! Κάθε ντόπιος έχει την δική του ιστορία, κάθε επιστήμονας από όποιο μέρος του πλανήτη μιλά για τον Όλυμπο και λαμπυρίζουν τα μάτια του, χαμογελά μυστήρια δεν τολμώ να τον ρωτήσω! Δεν ξέρω τι κρύβει ο Όλυμπος, ξέρω όμως πως από την πρώτη στιγμή που με άφησε να τον συναντήσω, πιστεύω στα πάντα. ‘Ο, τι και να μου πουν για αυτό το βουνό, θα το πιστέψω! Είμαστε πολύ τυχεροί…”.

https://www.youtube.com/watch?v=tnGlswZpyBE

Ποια είναι η Αθηνά Κρικέλη 

Η Αθηνά Κρικέλη είναι δημοσιογράφος και παραγωγός ντοκιμαντέρ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη. Υπήρξε διευθύνουσα σύμβουλος την πρώτη διαδικτυακή ελληνοαμερικανική τηλεόραση και δημιούργησε την εταιρεία “Ellopia Media Group”.

Τα ντοκιμαντέρ της έχουν βραβευθεί τρεις φορές από την Ελλάδα, από τον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ επίσης έχει βραβευτεί το 1997 και από τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι για την προσφορά της στην διαμόρφωση της κουλτούρας της Νέας Υόρκης.

Το 2006 κέρδισε δύο βραβεία Telly Awards στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2007 κερδίζει άλλα δυο ίδια βραβεία για τα ντοκιμαντέρ “Εντατική μιας ζωής” και “Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο”.

Υπήρξε η μόνη Ελληνίδα που αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Emmy Awards. Είναι ανταποκρίτρια της Φωνής της Αμερικής στην Νέα Υόρκη, ενώ η ραδιοφωνική της εκπομπή “Τα δικά μας” φιλοξενείται στο Μουσείο Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Αμερικής ως το πιο αντιπροσωπευτικό της ελληνικής γλώσσας. Επίσης είναι πολιτική ανταποκρίτρια της ΕΡΤ 3.

Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών (National Acacemy Of Television Arts and Sciences, ΝATAS), του Συλλόγου Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής (Σ.Μ.Π.Τ.Ε.), του Foreighn Press και του Συνδέσμου Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Correspondent Associaltion, UNCA).

Ρεπορτάζ: Τζένη Χαραλαμπίδου 

Από τη Νέα Υόρκη στην κορυφή του Ολύμπου (vid)
Αθηνά Κρικέλη. Ανάβαση στον Όλυμπο
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος