Στον ρυθμό του αποψινού (12/9, 21:00) ημιτελικού του Eurobasket 2025, κινείται ολόκληρη η χώρα καθώς η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Τουρκία με στόχο να σφραγίσει το δεύτερο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής και να βρεθεί αντίπαλος της Γερμανίας (επικράτησε 98-86 της Φινλανδίας στον έτερο ημιτελικό) για το χρυσό μετάλλιο.
Το γήπεδο θα έχει έντονο γαλανόλευκο χρώμα καθώς περισσότεροι από 2.000 Έλληνες φίλαθλοι έχουν ταξιδέψει στη Ρίγα, αποφασισμένοι να κερδίσουν τη μάχη της κερκίδας.
«Πάμε να το σηκώσουμε με μεγάλη χαρά και μεγάλη τρέλα»
Όλοι οι Έλληνες θα ήθελαν να βρεθούν το βράδυ της Παρασκευής στο γήπεδο για τον μεγάλο ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ απέναντι στην Τουρκία, όπως λίγοι ήταν οι τυχεροί που κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι τη Ρίγα της Λετονίας.
«Μόνο νίκη και μόνο κατάκτηση της κούπας» είναι το σύνθημα των Ελλήνων φιλάθλων που θα στηρίξουν από κοντά την Εθνική.
Η πιο μεγάλη ώρα… μέχρι την επόμενη
Τη μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί και πάλι σε μεγάλο τελικό διοργάνωσης, μετά από 20 χρόνια έχει η Ελλάδα απόψε. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών ή τραυματισμών και επικεντρώνει την τακτική του για το παιχνίδι με την Τουρκία, κυρίως σε τρεις παίκτες, τον Σεγκούν, τον Οσμάν και τον Λάρκιν.
Σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα, υπάρχουν κάποια θέματα τραυματισμών στην τουρκική πλευρά, με τη συμμετοχή του Οσμάν να αποφασίζεται τελευταία στιγμή.
Στο πλευρό της Εθνικής Ελλάδας βρίσκονται και διεθνείς, οι οποίοι το 2005 είχαν σηκώσει την Ελλάδα στο ψηλότερο βάθρο, είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους Έλληνες διεθνείς και τον προπονητή της ομάδας, τον Βασίλη Σπανούλη.
Η καρδιά του μπάσκετ θα χτυπά σε όλη την Ελλάδα
Κεντρικές πλατείες της Αθήνας και όχι μόνο θα μεταμορφωθούν σε ιδιόμορφες κερκίδες, καθώς έχουν τοποθετηθεί γιγαντοοθόνες που θα μεταδίδουν τον αγώνα.
Στην πλατεία Συντάγματος, μεγάλες δύο γιγαντοοθόνες θα μεταδώσουν σε απευθείας σύνδεση με την ΕΡΤ 1, τον κρίσιμο αγώνα.
Περιρρέουσα ατμόσφαιρα χαράς, αγωνίας, προσμονής και στον Πειραιά όπου οι καφετέριες αναμένεται να γεμίσουν.
Στη Γλυφάδα και συγκεκριμένα στην τρίτη μαρίνα της πόλης, ο Δήμος έχει στήσει τεράστιες γιγαντοοθόνες και αναμένεται να είναι πολλοί αυτοί που θα βρεθούν εκεί για να απολαύσουν τον αγώνα απέναντι στην ομάδα της Τουρκίας.
Στην παλιά γειτονιά της οικογένειας Αντετοκούνμπο, στα Σεπόλια όλα τα καταστήματα εστίασης έχουν ετοιμάσει ήδη τις οθόνες τους εκεί όπου θα συγκεντρωθεί ο κόσμος για να απολαύσουν τον αγώνα.
Στη δε Μυτιλήνη, λίγη ώρα πριν τον αγώνα, αναμένεται να μην πέφτει καρφίτσα στις καφετέριες.
Σχετικές ειδήσεις:
EuroBasket 2025: Ώρα πρόκρισης για την Εθνική σήμερα απέναντι στην Τουρκία (21:00, ΕΡΤ1)
Ο Αντετοκούνμπο γράφει ιστορία: Το φτωχόπαιδο από τα Σεπόλια που ανέβηκε στην κορυφή
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος