Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Βέλγου «Ράμπο» ο οποίος σχεδιάζει να σκοτώσει 10 άτομα

Οι βελγικές αρχές συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του Γιούργκεν Κόνινγκς, του «Βέλγου Ράμπο» όπως τον αποκαλούν τα ΜΜΕ, μετά και την αποκάλυψη ότι σχεδιάζει να σκοτώσει 10 άτομα.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, ο Κόνινγκς έφτιαξε μία λίστα με 10 άτομα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο κορυφαίος επιδημιολόγος Μαρκ Βαν Ρανστ και η υπουργός Άμυνας Λουντιβίν Ντεντόντερ. Ο 46χρονος άντρας, άφησε απειλητικά σημειώματα για τη ζωή πολλών ανώτερων αξιωματούχων και για αυτό οι Αρχές αύξησαν την προστασία των στόχων του.

Ο ιολόγος Μαρκ Βαν Ρανστ– υπεύθυνος για τα μέτρα κατά της Covid-19 – μεταφέρθηκε σε ένα ασφαλές καταφύγιο της αστυνομίας μαζί με την οικογένειά του, καθώς υπήρξαν αναφορές ότι ο Κόνινγκς βρήκε τη διεύθυνση του αξιωματούχου και έχει μάλιστα θεαθεί κοντά στο σπίτι του. Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει το διαζύγιο του Κόνινγκς και η πρώην σύζυγός του στρατιώτη έχουν επίσης τεθεί υπό αστυνομική προστασία, σύμφωνα με την εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

Βέλγοι εισαγγελείς αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας στα τοπικά ΜΜΕ. Μέτρα ασφαλείας έχουν επίσης εφαρμοστεί σε τζαμιά και κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας στην επαρχία του Λίμπουργκ, στη Φλάνδρα του Βελγίου, μετά την εξαφάνιση του στρατιώτη.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι ο Κόνινγκς ισχυρίζεται ότι πήρε αρκετούς αντιαρματικούς πυραύλους, ένα υπερσύγχρονο όπλο ελεύθερου σκοπευτή και ένα πιστόλι με δυνατότητα διάτρησης αλεξίσφαιρων γιλέκων από την αποθήκη πυρομαχικών της μονάδας του. Πιστεύεται ότι ο ίδιος φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απέσυρε 3.000 ευρώ – όλο το ποσό που είχε στον τραπεζικό του λογαριασμό – προτού εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του στις 18 Μαΐου σε ένα εθνικό πάρκο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Βελγίου με τις Κάτω Χώρες.

Οι βελγικές αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν τους αντιαρματικούς πυραύλους από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. Ο στρατιώτης είχε προηγουμένως εκφράσει το μίσος του για τα μέτρα που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και για τους εμβολιασμούς. Άφησε επίσης ένα σημείωμα λέγοντας ότι δεν θα συλληφθεί ζωντανός.

Σύμφωνα με την Daily Mail, την περασμένη εβδομάδα, περίπου 400 Βέλγοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων -συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από την Ολλανδία και τη Γερμανία- έψαχναν εξονυχιστικά το εθνικό πάρκο Hoge Kempen στη βελγική επαρχία του Λίμπουργκ.

Η φίλη του φυγά, Γκουέντι, ήταν εκείνη που ειδοποίησε τις αρχές για την εξαφάνιση του συντρόφου της. Σύμφωνα με πληροφορίες ανακάλυψε αρκετά γράμματα που άφησε πίσω του ο Κόνινγκς ο οποίος «δεν μπορούσε πλέον να ζήσει σε μια κοινωνία όπου πολιτικοί και ιολόγοι έχουν πάρει τα πάντα μακριά μας», και «θα ξεκινήσει την αντίσταση και δεν θα παραδοθεί»

Στο προφίλ του στο Twitter, ο Κόνινγκς περιγράφει τον εαυτό του ως «στρατιώτη της Βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας που του αρέσει η φυσική κατάσταση, το bodybuilding και η πυγμαχία».

Είναι ένας από τους περίπου 30 Βέλγους στρατιωτικούς με γνωστές εξτρεμιστικές ιδέες, ανέφεραν αξιωματούχοι, ο οποίος έχει εκπαιδεύσει άλλους στρατιώτες για ξένες αποστολές. Πηγές του στρατού ανέφεραν στη βελγική εφημερίδα Het Laatste Nieuws ότι ο Κόνινγκς είναι «ένας οπλισμένος ακροδεξιός τρελός που δεν φοβάται τη βία και ένας αντιεμβολιαστής που μισεί τον Βαν Ρανστ».

Η φλαμανδική εφημερίδα De Morgen δήλωσε ότι το προφίλ του Κόνινγκς στο Facebook αναφέρει το Siegrune, το σύμβολο που χρησιμοποίησαν οι SS κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρόο είπε στον φλαμανδό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό VTM ότι ήταν «απαράδεκτο» ότι ο φυγάς είχε πρόσβαση στα όπλα και ο υπουργός Άμυνας Λούντιβιν Ντέντοντερ δήλωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Vincent Van Quickenborne δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι VRT ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι βίαιος και, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, έχουν προκύψει στοιχεία που δείχνουν ότι αυτός ο άνθρωπος συνιστά οξεία απειλή».

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος