Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς θα έχει σήμερα το απόγευμα σύσκεψη με εκπροσώπους των αυτοκινητοβιομηχάνων και της βιομηχανίας προμηθευτών, στην οποία θα μετάσχουν πολλοί πρωθυπουργοί της γερμανικής Ομοσπονδίας και -ενδεχομένως- η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζιόρτζια Μελόνι, για να συζητήσουν την προοπτική της πολιτικής της ΕΕ απέναντι στην απαγόρευση πώλησης νέων οχημάτων με θερμικούς κινητήρες το 2035.
Η κοινή αυτή σύσκεψη υπογραμμίζει τη βούληση της γερμανοϊταλικής συμμαχίας να πιέσει για τροποποιήσεις στον ευρωπαϊκό Κανονισμό και να διασφαλίσει τη βιώσιμη μετάβαση της Ευρώπης προς την ηλεκτροκίνηση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική ανταγωνιστικότητα και την τεχνολογική ετοιμότητα της βιομηχανίας.
Διχασμένη η Ευρωβουλή
Βαθιά διχασμένη φάνηκε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο, κατόπιν αιτήματος της ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών, που ζητούν κατάργηση της απαγόρευσης της πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Ευρωβουλευτές από χώρες παραγωγής αυτοκινήτων θέλουν να αναιρέσουν αυτό το μέτρο που εγκρίθηκε το 2023. Προηγήθηκε διεκδικητική επιστολή της Γερμανο-ιταλικής συμμαχίας που ζητά να εγκαταληφθεί ο στόχος του 2035 και να αποδεχτεί η Κομισιόν την τεχνολογική ουδετερότητα και την ελευθερία καινοτομίας.
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζιόρτζια Μελόνι υπέγραψαν κοινή επιστολή προς την Κομισιόν, ζητώντας την αναγνώριση και την πώληση οχημάτων που χρησιμοποιούν χαμηλής ή μηδενικής εκπομπής καύσιμα, όπως τα βιοκαύσιμα, πέραν των αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων, μετά το 2035.
Η πρωτοβουλία τους έχει προκαλέσει κραδασμούς, καθώς δηλώνει ξεκάθαρα ότι το ισχύον πλαίσιο θα επιφέρει «ασύμμετρες κυρώσεις» στη βιομηχανία, απειλώντας την οικονομική βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού αυτοκινητοβιομηχανικού τομέα.
Πολλοί ευρωβουλευτές θεωρούν ότι αν δεν αναθεωρηθεί ο αυστηρός στόχος της Επιτροπής, με δεδομένη την κυριαρχία της Κίνας στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων, η απαγόρευση θα βλάψει μόνο την ευρωπαϊκή οικονομία.
« Η απαγόρευση των οχημάτων καύσης έως το 2035 είναι μια λανθασμένη, αυτοκτονική πολιτική που θα παραδώσει ολόκληρη την αγορά μας στην Κίνα », δήλωσε ο Κάρλο Φιντάντσα (CRE, Ιταλία). « Ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται δούρειος ίππος για τους Κινέζους, οι οποίοι θέλουν επίσης να κατακτήσουν την αγορά υδροθερμικής ενέργειας », σημείωσε.
Ο Γενς Γκίζεκ (ΕΛΚ, Γερμανία) ζήτησε τεχνολογική ουδετερότητα: « Το μέλλον δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και δεν θα τροφοδοτείται αποκλειστικά με καύσιμα », είπε. « Πρέπει φυσικά να ενθαρρύνουμε την ηλεκτρική κινητικότητα, να κατασκευάσουμε τις υποδομές, να βελτιώσουμε τις συνθήκες, αλλά ταυτόχρονα χρειαζόμαστε και ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την απαλλαγή από τον άνθρακα ».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Αριστερά υπερασπίστηκαν την απαγόρευση, αλλά… ο πόλεμος μόλις άρχισε.
Πολιτική και βιομηχανική σύγκρουση
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035, με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας. Το μέτρο βασίζεται στην επίσπευση της μετάβασης προς τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής που χαρακτηρίζεται από επιμονή στους περιβαλλοντικούς στόχους, παρά τις αντιδράσεις από την αυτοκινητοβιομηχανία και ορισμένες κυβερνήσεις.
Η αντίθεση στη συγκεκριμένη απαγόρευση δεν περιορίζεται μόνο σε Γερμανία και Ιταλία. Συντηρητικές πολιτικές ομάδες σε επίπεδο ΕΕ έχουν υποστηρίξει την ανάγκη να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί η απαγόρευση, για να διασωθεί η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία αντιμετωπίζει ήδη σοβαρές προκλήσεις από τον παγκόσμιο ανταγωνισμό και την απαίτηση για ταχύτερη προσαρμογή στην ηλεκτροκίνηση. Από την άλλη, οι περιβαλλοντικές δυνάμεις επιμένουν στην αυστηρότητα των μέτρων, επισημαίνοντας τις σημαντικές επιπτώσεις στην κλιματική κρίση. Η Γαλλία έχει εκφράσει επιφυλάξεις, αλλά δεν προσχώρησε στην κοινή επιστολή, λόγω των εσωτερικών πολιτικών θεμάτων.
Η πρωτοβουλία Μερτς – Μελόνι έρχεται σε μια κρίσιμη καμπή. Το θέμα της απαγόρευσης θερμικών κινητήρων το 2035 παραμένει στον πυρήνα των ευρωπαϊκών πολιτικών εξελίξεων, ενώ η Ευρώπη καλείται να βρει μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση εντός της πράσινης ατζέντας, προκειμένου ένας συμβιβασμός να απομακρύνει το ενδεχόμενο οι χώρες παραγωγής αυτοκινήτων να μην διαμορφώσουν ισχυρό λόμπι κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – και όχι μόνον για τα όσα θίγουν την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά με αφορμή τις δυσοίωνες γι αυτήν προβλέψεις.
Ανταπόκριση – Βρυξέλλες
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος