Άμεσα δίνεται σε πλήρη κυκλοφορία η Μιχαήλ Ψελλού – «Ανακουφίζεται» το κυκλοφοριακό ανατολικά της Θεσσαλονίκης

Η οδός Μιχαήλ Ψελλού στην ανατολική Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τον πολυτροπικό σταθμό μετεπιβίβασης Νέα Ελβετία, εξυπηρετώντας μετρό και αστικά λεωφορεία, ενώ καθημερινά διέρχονται χιλιάδες αυτοκίνητα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Τεχνικά συνεργεία από το πρωί σήμερα τοποθετούν στις βάσεις τους φωτεινούς σηματοδότες για να αποδοθεί η Μιχαήλ Ψελλού στο σύνολο της στην κυκλοφορία.

Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των φωτεινών σηματοδοτών αλλά και της διαγράμμισης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα δοθεί ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της ανατολικής Θεσσαλονίκης τόσο για τα οχήματα, που έρχονται από την οδό Παπαναστασίου όσο και αυτά από την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών.

Παραπλεύρως της Μιχαήλ Ψελλού βρίσκεται το μεγαλύτερο υπαίθριο δημοτικό πάρκινγκ του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξυπηρετώντας ανάγκες χιλιάδων οδηγών. Σε άλλα δύο σημεία ακριβώς απέναντι θα δημιουργηθούν και άλλοι χώροι στάθμευσης.

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της επέκτασης του μετρό στην Καλαμαριά. Ήδη έχει παραληφθεί στο μεταξύ και ο πρώτος από τους συνολικά 15 συρμούς, που θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη έως το τέλος του 2025.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι δοκιμές για τη χρήση τραπεζικών καρτών για την αγορά εισιτηρίου κάτι, που θα διευκολύνει χιλιάδες επιβάτες καθημερινά.

Μέχρι στιγμής, έγιναν περισσότερες από 13 εκατομμύρια επιβιβάσεις στο μετρό και εκδόθηκαν 100.000 προσωποποιημένες κάρτες.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος