Αλληλοκατηγορίες για “φασίστες και κουκκούλες” στο Δημοτικό Συμβούλιο-Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ν. Κανελλής. Ο κ. Κανελλής σχολίασε αρνητικά σεξουαλικά υπονοούμενα που ακούστηκαν στην αίθουσα και κατηγόρησε  συμβούλους της πλειοψηφίας, ότι αυτό είναι ρατσισμός ύψιστης μορφής, με αποτέλεσμα να γελάσουν ειρωνικά σύμβουλοι της πλειοψηφίας και να του επιτεθούν, κατηγορώντας τον ότι πάει στις πορείες και φοράει κουκούλες και ο ίδιος είναι φασίστας.

Ο Νίκος Καννελής αντέδρασε και ζήτησε το λόγο, όμως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν του τον έδινε, ενώ  παρενέβη ο δήμαρχος που του είπε «μεγαλύτεροι φασίστες είναι κάτι τσογλάνια σαν κι εσένα, που φοράνε κουκούλες και τα σπάνε», κατηγορία που επανέλαβε δύο φορές, διότι ο Ν. Κανελλής του το ζητούσε για να γραφεί στα πρακτικά.

Ο δήμαρχος συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς είμαστε δημοκράτες με οικογένειες και δεν καταστρέφουμε περιουσίες πολιτών».

Ο Ν. Κανελλής ζήτησε το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει, αλλά τελικά δεν του δόθηκε, τα πνεύματα ηρέμησαν και η συνεδρίαση συνεχίστηκε.

Το ψήφισμα για την καταδίκη των καταστροφών της πόλης από αναρχικούς

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε τελικά το ψήφισμα που έφερε η δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο για την καταδίκη των έκτροπων της περασμένης Κυριακής.  Ο Μ. Πατσιαντάς είπε ότι να δούμε το ψήφισμα πρώτα και μετά να αποφασίσουμε. “Αλλά δεν είναι δυνατόν να λέτε ότι θα πάρετε το νόμο στα χέρια σας”. Ο κ. Μπέος του είπε ότι “εγώ θα είμαι παρών στις διαδηλώσεις μαζί με δημοτικούς συμβούλους και πολίτες στις 18 Δεκεμβρίου στη νέα πορεία, και με την παρουσία μας θα αποτρέψουμε τραμπούκους να κάνουν ζημιές στην πόλη”.  Επιπλέον τόνισε ότι το ψήφισμα δεν έχει σχέση με το τι ειπώθηκε στη χθεσινή συνέντευξη.  Ο κ. Λαμπρινίδης επισήμανε ότι η παράταξή του θα το ψηφίσει το ψήφισμα και πρότεινε τη συμπλήρωση μιας πρότασης στο ψήφισμα που να καταδικάζει κάθε μορφή αυτοδικίας και τραμπουκισμών από όπου και αν προέρχονται. Σημαντικό χαρακτήρισε το ψήφισμα ο κ. Κανελλής,  καθώς το ψήφισμα τοποθετείται για θέματα που αφορούν την πόλη. Η πολιτική μου άποψη και του Ξεκινήματος που ανήκω, είναι ξεκάθαρη σε ότι αφορά τις μεθόδους των λεγόμενων “μπάχαλων”.  Ανέφερε ότι “είδαμε αστυνομικό των ΜΑΤ να σπάει αυτοκίνητο. Από τα σώματα ασφαλείας πρέπει να υπάρξει ξεκαθάρισμα από προβοκάτορες και φασίστες και επιπλέον οι λεγόμενες ειδικές δυνάμεις, ΜΑΤ κλπ που δεν προστατεύουν τον πολίτη να καταργηθούν. Πρέπει επίσης να υπάρξει καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Αν τα συμπεριλάβετε θα το ψηφίσω”. (τελικά επειδή η προσθήκη που ζήτησε δεν υιοθετήθηκε δεν ενέκρινε το ψήφισμα). Ένταση επικράτησε μεταξύ του δημάρχου και του ανεξάρτητου δημοτικού Συμβούλου κ. Γαργάλα όταν ο τελευταίος επισήμανε ότι στο προτεινόμενο ψήφισμα, σημεία του θυμίζουν φρασεολογία της Χρυσής Αυγής. Τελικά η αντιπαράθεση επεκτάθηκε και μεταξύ δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και των μειοψηφιών. “Δεν μπορεί ο Γαργάλας ο αριστερός του κώλου να ισχυρίζεται τέτοια. Αφήστε τις πολιτικές σκοπιμότητες και τα θεαθήναι”, είπε ο δήμαρχος επέμεινε ότι όλοι έχουν ευθύνη που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις και επιτρέπουν στην ουρά τους να γίνονται έκτροπα, ενώ τόνισε ότι αποδεικνύεται περίτρανα η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους κουκουλοφόρους.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καταδίκασε την πρόθεση του δημάρχου να προχωρήσει στη σύσταση “ομάδων κρούσης” και να δράσει ως ΜΑΤ στη θέση των ΜΑΤ.  Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται:  “Ρίχνοντας τη μάσκα του φιλήσυχου, νομοταγή πολίτη καλεί σε συγκρότηση ομάδων που θα υποκαταστήσουν το ρόλο και το έργο της Αστυνομίας, προτρέπει σε βιαιοπραγίες και απειλεί με χαστούκια. Αυτές οι δηλώσεις αποτελούν απτό δείγμα υιοθέτησης της λογικής των ταγμάτων εφόδου. Λογικής που μέχρι τώρα μόνο οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής τολμούσαν να διατυπώσουν δημόσια.

Οι δηλώσεις αυτές, εκτός από την απόλυτη υιοθέτηση της φασιστικής λογικής από τον Μπέο, παραβιάζουν πολλές διατάξεις του ποινικού κώδικα.

Μετά  από τέτοιες ανατριχιαστικές δηλώσεις, μικρή εντύπωση προκαλούν τα υπόλοιπα που είπε ο υπόδικος, δηλαδή  η  χρησιμοποίηση ύβρεων σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικών στελεχών.

Η αστεία πλευρά δεν θα μπορούσε να λείπει από οποιαδήποτε δήλωση του υπόδικου. Στις τελευταίες του δηλώσεις αυτή η πλευρά αναδεικνύεται μέσα από την κρίση μεγαλείου του Μπέου για την πόλη που τον υποστηρίζει επειδή μάχεται αυτούς που λύμαιναν (!!!!), σύμφωνα με τα Ελληνικά του, τον Βόλο για 40 χρόνια.

Αρνούμαστε να μπούμε σε οποιαδήποτε διάλογο με τον τοπικό Μουσολίνι, τονίζοντας αυτό που πολλές φορές και από πολύ νωρίς έχουμε επισημάνει :  ο, σε λίγο, πρώην δήμαρχος αποτελεί ακραία απειλή για τη δημοκρατία στην πόλη μας και συνιστά βαριά προσβολή στην αγωνιστική ιστορία της”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος