Λεπτομερή ενημέρωση για όλα τα συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα παρείχαν απ’ την Τρίπολη και απ’ την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, ο καθηγητής, νομικός, εργατολόγος και πρόεδρος της ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ, Αλέξης Μητρόπουλος, οι συνεργάτες του και ο Αρκάς δικηγόρος Δημήτρης Βερβεσός.
Καλεσμένοι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, οι ομιλητές, κατέθεσαν όλα τα μέτρα που ισχύουν σήμερα και απάντησαν σ’ όλες τις ερωτήσεις που τους έγιναν.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στους εργαζόμενους της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, με αφορμή και το επικείμενο κλείσιμο της 4ης Λιγνιτικής Μονάδας και των Ορυχείων της ΔΕΗ.
“Θα πρέπει να υπάρξει ένα δυνατό, καθολικό αίτημα όλων σας, ώστε, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ να απορροφηθούν – ενσωματωθούν στο στενό και στο ευρύτερο δημόσιο τομέα. Φυσικά, ξέχωρα απ’ το θέμα της εθελούσιας, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό τους, ενώ, το θέμα των ένδικων μέσων, είναι κάτι που θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους και τα συνδικάτα τους“, είπε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.
Ο πρώην βουλευτής και Α Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: ” Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πάνε για φτωχοποίηση. Επτά στους δέκα δεν πληρώνουν ή χρωστούν πολλά χρήματα στον ΕΦΚΑ. Τέσσερις στους δέκα δεν έχουν περίθαλψη, λόγω χρεών. Επίσης, 300.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, λόγω χρεών, αδυνατούν να βγουν σε σύνταξη. Ακόμα, εννέα στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, προτιμούν να επιλέξουν την χαμηλότερη ασφαλιστική κλάση, που σε λίγα χρόνια, θα τους οδηγήσει σε συντάξεις πείνας“.
Για το νέο φορολογικό σχέδιο που είναι σε διαβούλευση, αυτές τις ημέρες, ο Αλέξης Μητρόπουλος, ανέφερε τα πιο κάτω: ” Πάνω κάτω, αυτό, θα αναφέρεται στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Θα έχουμε μία απαλλαγή στο μισό του τεκμαρτού, για αυτούς που δραστηριοποιούνται σε χωριά και οικισμούς, κάτω των 1.500 κατοίκων, θα έχουμε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, κάποιους περιορισμούς στην τεκμαρτή φορολόγηση, κάποιες αλλαγές στις συντάξεις χηρείας, αλλά και ανασχεδιασμό σε 4 με 5 επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Αλλάζει και όλη η φιλοσοφία του επιδόματος ανεργίας“.
Οι ομιλητές, επισήμαναν, ότι, έτσι όπως είναι οι νόμοι σήμερα και έτσι όπως βαδίζει το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό και το εργασιακό, σήμερα, τα πράγματα θα είναι πολύ δυσοίωνα για τα επόμενα χρόνια για όλους.
Ισχυρίστηκαν, ότι, λόγω του εκρηκτικού, δημογραφικού προβλήματος και λόγω των διάφορων μορφών εργασίας και της έλλειψης συλλογικών συμβάσεων, οι κυβερνήσεις, θα προχωρούν, πάντα, σε μέτρα που θα πλήττουν, αποκλειστικά, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και γενικά, την κοινωνία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος