Ακαδημαϊκή τεχνογνωσία από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ στην υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Χωρικός Σχεδιασμός για Βιώσιμη και Ανθεκτική Ανάπτυξη (ΧΣΒΑΑ)» του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ψηφιακής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Βασιλόπουλος, και ο Διευθυντής του ΠΜΣ, Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Διονύσης Λατινόπουλος.

Στόχος του Μνημονίου, το οποίο υπεγράφη, την Τρίτη 15 Ιουλίου 2025, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, είναι η ενίσχυση της συνεργασίας σε κρίσιμα ζητήματα βιώσιμης και ανθεκτικής ανάπτυξης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας την επιστημονική γνώση και εμπειρία του ΠΜΣ.

Οι δύο φορείς δεσμεύονται να προωθήσουν από κοινού δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αστική και κοινωνική ανθεκτικότητα, την κλιματική ουδετερότητα, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, τον συμμετοχικό σχεδιασμό και την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων στον χωρικό σχεδιασμό.

Βασικά σημεία -και όχι περιοριστικά- της συνεργασίας και της κοινής δράσης θα αποτελέσουν: η επιστημονική καθοδήγηση, η υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, η υποστήριξη της φοιτητικής έρευνας και της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, οι ερευνητικές συνεργασίες, καθώς και η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων και εργαστηρίων.

Η συμφωνία έχει πενταετή διάρκεια και προβλέπει τη σύσταση Συντονιστικής Ομάδας για την παρακολούθηση και τον συντονισμό των κοινών δράσεων, διαμορφώνοντας ένα σταθερό πλαίσιο συνεργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος