Αισιοδοξία στη Ρωσία για έγκριση του εμβολίου Sputnik V

Με αισιοδοξία βλέπει η Μόσχα το ζήτημα της έγκρισης του εμβολίου Sputnik V από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Πανκιν υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα που είναι καθησυχαστικά.

«Βλέπω κάτι καθησυχαστικό, αλλά κατά τη γνώμη μου υπάρχει προφανώς και μια κάποια ευγένεια προς τη Ρωσία – ειδικά για πιθανή έγκριση του εμβολίου το πρώτο τρίμηνο ή το πρώτο εξάμηνο του έτους, είπε ο Πάνκιν.

Στα μέσα Δεκεμβρίου 2021, ο ΠΟΥ είχε δηλώσει ότι το εμβόλιο θα εγκριθεί πιθανότατα το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, Χανς Κλούγκε, είχε τονίσει ότι ο τομέας της υγείας πρέπει να είναι εκτός πολιτικής και ότι η προέλευση του φαρμάκου δεν θα παίξει ρόλο. Η επιθεώρηση θα πρέπει να γίνει στη Ρωσία τον Ιανουάριο του 2022 για να αξιολογήσει το εμβόλιο.

Το «Sputnik V» καταχωρήθηκε επίσημα στις 11 Αυγούστου 2020 ως το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον κόσμο. Το εμβόλιο κυκλοφορεί τώρα σε 71 χώρες με πληθυσμό περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Όσον αφορά τον αριθμό των κρατικών εγκρίσεων, το «Sputnik V» κατατάσσεται δεύτερο στον κόσμο.

Ανταπόκριση: Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος