Η αλλαγή του συστήματος εγγυήσεων πρέπει να γίνει από κοινού με Ελλάδα και Τουρκία, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Έσπεν Άιντε σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο κ. Άιντε είπε ότι θα πρέπει να γίνει κάτι πιο ουσιαστικό για να επιστρέψουν οι δύο ηγέτες στο τραπέζι των συνομιλιών, ενώ παράλληλα εξέφρασε ανησυχία για το κατά πόσο, αφού αυτό επιτευχθεί, μπορεί να υπάρξει μια «δομημένη διαδικασία» στις διαπραγματεύσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις διεργασίες που γίνονται ώστε οι δύο ηγέτες να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο κ. Άιντε είπε ότι γίνονται κάποια βήματα, αλλά απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος.
Για το κατά πόσο το δημοψήφισμα στην Τουρκία επηρεάζει τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ δήλωσε ότι η όποια εξέλιξη στην περιοχή που έχει σημασία, περιλαμβανομένου και του δημοψηφίσματος, έχει σίγουρα σχέση, αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο για να μην διεξάγονται συνομιλίες.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος