Άγιο Όρος: Δύο νέες ασθενείς σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα- Συρρέουν στην Αθωνική πολιτεία οι προσκυνητές

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στο Άγιο Όρος. Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις σημειωθήκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, 2,9 και 3,2 Ρίχτερ. Στην Ιερά Κοινότητα υπάρχει ανησυχία, ωστόσο, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις αυτοψίες που έχουν κάνει τόσο οι τεχνικοί του ΤΕΕ, όσο και το υπουργείο Πολιτισμού, κανένα κτίριο δεν έχει βρεθεί «κόκκινο», αλλά υπάρχουν ζημιές σε περισσότερες από 10 μονές.

Το Άγιο Όρος επισκέπτεται σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. Πριν από λίγο ήταν στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, ενώ αυτήν την ώρα κατευθύνεται προς την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

Σε κάθε περίπτωση, παρά την αναστάτωση που επικρατεί στο Άγιο Όρος από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις, πολύ μεγάλος αριθμός προσκυνητών συρρέει στο Αγιον Ορος για να προσκυνήσει. Καθημερινά 1.000 περίπου προσκυνητές παίρνουν το καραβάκι από την Ουρανούπολη με κατεύθυνση τη Δάφνη, το λιμανάκι στις Καρυές, για να κατευθυνθούν προς τις Ιερές Μονές.

Αύριο θα γίνει η εγκατάσταση της Νέας Επιστασίας στην Ιερά Κοινότητα, στο Άγιο Όρος, παρουσία του υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη καθώς και του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, υφυπουργός εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης.
Παρών θα είναι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος