Πολλές καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που διέπραξε μια ομάδα ανδρών στην πόλη Ίνσμπρουκ, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, διερευνά η αυστριακή αστυνομία.
Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, έχουν κατατεθεί μηνύσεις από 18 γυναίκες οι οποίες υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση από μια ομάδα περίπου 10 νέων ανδρών κατά τους εορτασμούς του Νέου Έτους στην κεντρική πλατεία αυτής της πόλης του Τιρόλου, όπου είχαν συγκεντρωθεί 25.000 άνθρωποι.
“Δεν είχε συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν”, σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερνστ Κρανεμπίτερ της τοπικής αστυνομίας.
Χόρευαν γύρω από τα θύματα και μετά, ξαφνικά, έπιαναν το στήθος τους ή έβαζαν τα χέρια τους ανάμεσα στα πόδια (των γυναικών). Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της γιορτής, με αποτέλεσμα δύσκολα να αντιληφθεί κάποιος τι συνέβαινε, πρόσθεσε.
Τα ερασιτεχνικά βίντεο που τραβήχθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς είναι κακής ποιότητας και για αυτό δεν βοηθούν στην ταυτοποίηση των υπόπτων.
Στη Γερμανία, πέρσι την Πρωτοχρονιά είχαν σημειωθεί εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολωνία.
Καταγγελίες είχαν γίνει επίσης και στην Αυστρία και για να αποφευχθεί μια επανάληψη αυτών των επιθέσεων η αυστριακή αστυνομία μοίρασε “συναγερμούς τσέπης” σε 6.000 γυναίκες.
Στη Βιέννη, όπως και στο Ίνσμπρουκ, τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα μετά την επίθεση που σημειώθηκε στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στα τέλη Δεκεμβρίου.
Πηγή: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος