Άφαντη η γυναίκα που ισχυρίζεται ότι γέννησε δέκα παιδιά

Ο σύντροφος της γυναίκας που ισχυρίζεται ότι γέννησε δέκα παιδιά στη Νότια Αφρική δήλωσε ότι ότι τα μωρά δεν υπάρχουν. Σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail, ο Τεμπόχο Τσοτέτσι δήλωσε ότι δεν έχει δει τη φίλη του, Γκοσιάμε Ταμάρα Σίτχοουλ, ή τα μωρά τους από τότε που φέρεται να γέννησε η γυναίκα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του στην Πρετόρια είπε ότι έκανε αρκετές προσπάθειες να επικοινωνήσει με την Σίτχοουλ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να την εντοπίσει. Η 37χρονη μητέρα φέρεται να είπε στον φίλο της ότι γέννησε τα μωρά μετά τα μεσάνυχτα της 8ης Ιουνίου. Ωστόσο, ο πατέρας δεν έχει δει ακόμη τα μωρά αφού δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η φίλη του.

«Η αβεβαιότητα και η δημόσια αποκάλυψη σχετικά με τα δεκάδυμα προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην οικογένεια, ιδίως ελλείψει οποιασδήποτε απόδειξης της ύπαρξής τους, εκτός από τα μηνύματα που αντάλλαξε η μητέρα με τον σύντροφό της».

Η οικογένεια δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι τα μωρά υπάρχουν μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Αυτή η ανακοίνωση έρχεται αφού ο Τσοτέτσι είχε ζητήσει από τον κόσμο να σταματήσει να στέλνει χρήματα στη φερόμενη μητέρα.

Ενώ η κλινική είπε ότι ήταν ενήμερη για τη δημοσιότητα γύρω από τη γέννηση των μωρών, η εκπρόσωπός της Τέρτια Κρούγκερ δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι καμία από τις εγκαταστάσεις μας δεν συμμετείχε στη μαιευτική φροντίδα αυτής της ασθενούς ή των παιδιών της».

Ο Τσοτέτσι είχε δηλώσει στην εφημερίδα Pretoria News ότι η Σίτχοουλ είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Steve Biko την Παρασκευή, αλλά οι Sunday Times ανέφεραν ότι οι υγειονομικές και επαρχιακές αρχές της Gauteng δεν μπόρεσαν να την εντοπίσουν σε καμία από τις δημόσιες ή ιδιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος του νοσοκομείου, Δρ Ματαμπό Ματεμπούλα, δήλωσε στο Radio 702 ότι η γυναίκα είχε πάει στο νοσοκομείο και τους είχε πει ότι είχε γεννήσει 10 μωρά.

«Δεν βρίσκεται στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Δεν γνωρίζουμε το ιστορικό της. Το απόγευμα του Σαββάτου εμφανίστηκε στο νοσοκομείο συνοδευόμενη από την ασφάλεια, και είπε ότι θέλει να πάει στη NIU (μονάδα νοσηλείας νεογνών) για να δει τα μωρά της.

Η γυναίκα είπε ότι γέννησε στο νοσοκομείο Louis Pasteur όπου την ενημέρωσαν ότι θα μετέφεραν τα μωρά στο νοσοκομείο Steve Biko, δήλωσε ο Ματεμπούλα στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Τσοτέτσι πήγε στο Κέιπ Τάουν την Τετάρτη για να δεχτεί δωρεά 50.000 λιρών για τη φροντίδα των παιδιών, ενώ επέμεινε ότι ο κόσμος θα τα δει «την κατάλληλη στιγμή». Ο Τσοτέτσι είχε πει αρχικά ότι η φίλη του γέννησε δεκάδυμα – επτά αγόρια και τρία κορίτσια – μετά από μια «φυσική» εγκυμοσύνη 29 εβδομάδων, παρόλο που τέτοιες γεννες είναι σχεδόν πάντα αποτέλεσμα θεραπειών γονιμότητας.

Έκτοτε, αρκετοί συγγενείς έχουν εμφανιστεί λέγοντας ότι η γυναίκα όντως γέννησε, ακόμη και όταν οι τοπικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν έχουν κανένα αρχείο για τοκετό που έλαβε χώρα σε νοσοκομείο της πολιτείας Γκουατένγκ, όπου βρίσκεται η Πρετόρια.

Επίσης, κανένας γιατρός δεν έχει εμφανιστεί για να επιβεβαιώσει τον τοκετό και δεν έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες των βρεφών. Την περασμένη εβδομάδα, η θεία των βρεφών ισχυρίστηκε ότι τα δέκα μωρά έδιναν μάχη για τη ζωή τους σε νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής. Η θεία, η οποία δεν έχει κατονομαστεί δημοσίως, δήλωσε ότι η μητέρα αναρρώνει στο ίδιο νοσοκομείο της Πρετόρια, αφού γέννησε πέντε από τα παιδιά με φυσιολογικό τρόπο και άλλα πέντε με καισαρική τομή, τη Δευτέρα. Την περασμένη εβδομάδα, ο πατέρας δήλωσε στην Pretoria News την περασμένη εβδομάδα ότι τα μωρά είναι πρόωρα και ότι βρίσκονται ακόμα σε θερμοκοιτίδα.

Ισχυρίστηκε ότι πέντε μωρά γεννήθηκαν φυσιολογικά και άλλα πέντε με καισαρική τομή, λέγοντας ότι βοήθησε μια ομάδα έξι γιατρών, δύο γυναικολόγων και δύο νοσηλευτών. Είπε επίσης ότι η σύντροφός του ήταν εξαντλημένη μετά τον τοκετό, αλλά ότι κατάφερε να σηκωθεί από το κρεβάτι και να κάνει μια μικρή βόλτα την Τετάρτη. Ο Τσοτέτσι ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την είδηση της γέννας στους δημοσιογράφους την περασμένη Δευτέρα.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει ότι γνωρίζουν την υπόθεση και ότι έχουν έρθει σε επαφή με την οικογένεια και στο παρελθόν, αφού η γυναίκα είχε γεννήσει δίδυμα το 2016. Όμως η Feziwe Ndwayana, εκπρόσωπος του Τμήματος Κοινωνικής Ανάπτυξης, δήλωσε χθες ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη γέννηση των 10 παιδιών, επειδή κανείς δεν έχει έρθει σε επαφή με την έγκυο πρόσφατα.

Η εφημερίδα Pretoria News ισχυρίζεται ότι ήταν σε επαφή με την οικογένεια για μήνες σχετικά με την εγκυμοσύνη και πρόσθεσε ότι δεν δημοσιεύει όλες τις λεπτομέρειες που έχει στη διάθεσή της, για «πολιτιστικούς και θρησκευτικούς λόγους». Η εφημερίδα δημοσίευσε επίσης μια συνέντευξη με το ζευγάρι που είχε κάνει πριν από αρκετούς μήνες. Εκείνη την εποχή, η Σίτχοουλ νόμιζε ότι κυοφορούσε οκτώ παιδιά, προτού οι γιατροί ανακαλύψουν άλλα δύο σε μεταγενέστερη εξέταση. Κατά τη διάρκεια του τοκετού το ιατρικό προσωπικό ανακάλυψε και άλλα δύο παιδιά, σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος