Με απόφαση του 36ου συνεδρίου της η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο, να πάρουν μέρος και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, ενώ για την Αθήνα έκανε γνωστό ότι θα πάρει μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11:00πμ, στο Πεδίον του Άρεως.
Σε απόσπασμα της ανακοίνωσής της (το πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της), η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: “Τα μέτρα αυτά έρχονται και στο Δημόσιο. Το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι δήθεν το Δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Οι δανειστές απαιτούν μόνιμο σύστημα απολύσεων χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη». Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος