AΔΕΔΥ: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με στόχο τη “Διαμαρτυρία ενάντια στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κυβέρνησης”, όπως αναφέρει, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της και τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να δώσουν το παρόν την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 9.00πμ, έξω από τα γραφεία Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Βασ. Αμαλίας 8).

Στόχος της κινητοποίησης είναι “να δηλώσουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας απέναντι στην υποκρισία της Κυβέρνησης, που σύμφωνα με τις επιταγές και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΟΝΕ εμπαίζει τους πολίτες αυτής της χώρας και βάζει ακόμη μια ταφόπλακα πάνω στον ήδη διαλυμένο κοινωνικό ιστό της”.

Ήδη αντίστοιχα καλέσματα έχουν γίνει και από ομοσπονδίες – μέλη της ΑΔΕΔΥ, όπως η ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ η συνομοσπονδία στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως: “Αυτή την περίοδο, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σε εξέλιξη μια άγρια επιδρομή ενάντια στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

Στη χώρα μας, τη στιγμή που οι συντάξεις συντρίβονται, τα όρια συνταξιοδότησης τείνουν να ευθυγραμμιστούν με το όριο θνησιμότητας, με εκατομμύρια πολίτες να είναι καταδικασμένοι στην εξαθλίωση και στη φτώχεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει «φιέστες» που αφορούν στα «κοινωνικά δικαιώματα και την προάσπισή τους»!!!

Είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό από τη μία να ψηφίζονται σκληρά μέτρα λιτότητας, η φοροεπιδρομή να θερίζει όλα τα νοικοκυριά, η ανεργία να μαστίζει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, να δρομολογείται η κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, να καταργούνται οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ιδιωτικοποιούνται Δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά, να ξεσπιτώνονται οικογένειες, να αυτοκτονούν απελπισμένοι συνάνθρωποί μας κι απ’ την άλλη να καλούμαστε να συμμετέχουμε σε Δημόσια διαβούλευση που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις κοινωνικές πολιτικές. Ευρωπαϊκή Ένωση και κοινωνικά δικαιώματα είναι, πλέον, έννοιες μη συμβατές”.

Σχετική είδηση: Συγκέντρωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ έξω από το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 13/9

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος