Κ. Παπαδάκης: “Αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής με υπόδικους να διαπράττουν νέα αδικήματα”

Mε εισβολή στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, μέλη της Χρυσής Αυγής, επιχείρησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε συμμετέχοντες σε εκδήλωση.

Την εκδήλωση διοργάνωνε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και το Τουρκικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας της μειονότητας της Θράκης.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών». Στην ομάδα που επιχείρησε την εισβολή, συμμετείχαν οι Γ. Λαγός, Η. Παναγιώταρος και Κων. Μπαρμπαρούσης. Μετά από φραστικές επιθέσεις στους συμμετέχοντες, αποχώρησαν από το κτήριο.

Με δηλώσεις του στο www.ertnews.gr, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τόνισε: “η ανεκτική αντιμετώπιση της Χ.Α. η ψευδαίσθηση της δήθεν δημοκρατικής συμπεριφοράς της, που εκφράστηκε την τελευταία βδομάδα, αφενός με την αναβάθμιση της συμμετοχής αντιπροσωπείας τους στο Καστελόριζο, και αφετέρου με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, μόνο σε αποθράσυνση και νομιμοποίηση της τραμπούκικης συμπεριφοράς τους οδηγεί. Από που αλλού θα αντλούσε την άνεση και το θράσος ένας υπόδικος για κακούργημα που μάλιστα δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στο δικαστήρια να διαπράττει νέα αδικήματα και μάλιστα δημόσια και να προκαλεί με τη συμπεριφορά του που για άλλη μία φορά στοχοποιεί μειονότητες”.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται αύριο Τρίτη στον Κορυδαλλό.

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

“Την παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέλεξε η «Χρυσή Αυγή», για να κάνει προκλητική και βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΑ, στη διάρκεια εκδήλωσης για την προστασία των μειονοτήτων.

Αφετηρία της επανεμφάνισής της ήταν, χωρίς αμφιβολία, η πολιτική ευκαιρία που της έδωσε ο κοινοβουλευτικός χειρισμός της κυβέρνησης, με τη μετάβαση στο Καστελλόριζο και στη Ρω.

Στη συνέχεια υπήρξε η πρωτοφανής δήλωση του τ. υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και η υπόδειξή του «να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: Μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας ή την διαρκή ρήξη», υποδεικνύοντας ότι «πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης».

Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ουδείς μπορεί να ακυρώσει τον θεσμικό της ρόλο, ως υπερασπιστή της ελευθερίας της έκφρασης και να εμποδίσει την υποχρέωσή της και ως πνευματικού Σωματείου να δίνει βήμα για την υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΟΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ,

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η «διακριτικότητα» που επέδειξαν στην περίπτωση αυτή της βίαιης εισβολής στην ΕΣΗΕΑ και όσων μεσολάβησαν οι αστυνομικές αρχές”.

H KEEΡΦΑ με ανακοίνωσή της τονίζει: “Με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Λαγό, παρέα με Παναγιώταρο, Μίχο, Μπαρμπαρούση εισέβαλαν στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα. Οι ομογάλακτοι του Χίτλερ φόρεσαν την μάσκα του Έλληνα πατριώτη για να επιβάλουν την φασιστική παρουσία τους στο χώρο των δημοσιογράφων.

Πρακτικά, μετέτρεψαν την Βουλή σε ορμητήριο για φασιστικές εξορμήσεις αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο δεν εκδημοκρατίζονται αλλά αποθραύονται από τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πότε τους παίρνει αγκαλιά για πολεμοκάπηλες επισκέψεις στο Καστελλόριζο και πότε τέως υπουργοί, όπως ο Ν.Παρασκευόπουλος,  τους καλούν να συμμετέχουν στους θεσμούς της Δημοκρατίας!

Το τελευταίο διάστημα οι νεοναζί εντείνουν την επιχείρηση στοχοποίηση της μειονότητας με άνοιγμα γραφείου-ορμητηρίου στη Ξάνθη. Πήραν την απάντηση από την μαζική αντιφασιστική διαδήλωση στην Ξάνθη που τους απομόνωσε.
Έτσι θα συνεχίσουμε!

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που φοράει το μανδύα κόμματος και το προσωπείο του πατριώτη. Είναι οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, των δοσίλογων και των κουκουλοφόρων της κατοχής που έδειχναν με το δάχτυλο αντιστασιακούς για να τους εκτελέσουν οι ναζί στη Καισαριανή, το Δίστομο, τον Χορτιάτη, τη Κάνδανο.

Καλούμε τα κόμματα της αριστεράς, τα συνδικάτα, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, να καταδικάσουν τις φασιστικές επιθέσεις των υπόδικων βουλευτών του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Να μην έχουν βήμα πότε στην ΕΡΤ ούτε πουθενά. Να καταδικαστούν και να μπουν βαθειά στη φυλακή ως εγκληματική συμμορία δολοφόνων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος