Δημόσιο και Κοινωνικό αγαθό η καθαριότητα τονίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νικόλαος Τράκας για το θέμα του νέου Περιφερειακού  Σχεδιασμού  Διαχείρισης Απορριμμάτων  της  Αττικής (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) και  της  Στρατηγικής – Μελέτης Περιβαλλοντικών  Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.)  που  προωθεί  ο  Ε.Σ.Δ.Ν.Α.

Ο κ. Τράκας τόνισε μεταξύ άλλων: “Κύριοι η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. δεν μπορεί να συμφωνήσει με ένα σχέδιο που ευνοεί την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Εμείς που είμαστε οι πρώτοι που σας στηρίξαμε όταν ακυρώσατε τις Σ.Δ.Ι.Τ. τώρα θα είμαστε οι πρώτοι που θα αντιδράσουμε δυναμικά για να αλλάξει αυτό το σχέδιο.

Εμείς  θέλουμε  ένα  σχέδιο  με  προσδιορισμένους  χώρους  και  πληθυσμιακές ενότητες που  θα  εξυπηρετούν  οι  εγκαταστάσεις  ανά  την  Αττική,  με  Δημόσιο χαρακτήρα και με βάση την διαλογή στην πηγή”.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ανέφερε: “Θέλουμε  τον  φορέα  διαχείρισης  των  απορριμμάτων  της  Αττικής  Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ενισχυμένο, για να επιτελέσει το έργο του και δεν πρόκειται να δείξουμε ανοχή σε καμία προσπάθεια απαξίωσης του προσωπικού  και του έργου του.
Θέλουμε  Δημοτικά  συστήματα  ανακύκλωσης  με  αναβάθμιση  του  ρόλου  των Ο.Τ.Α. και βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Άλλωστε έχει αποδειχθεί σε περιόδους κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική  Αυτοδιοίκηση,  κανένας  ιδιώτης  δεν  μπόρεσε  να  αντικαταστήσει  τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Η καθαριότητα είναι και θα παραμείνει Δημόσιο και Κοινωνικό αγαθό… και εμείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι ́ αυτό!”.

To πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Φωτο: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Σχετικές ειδήσεις:

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κινητοποίηση έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Kινητοποίηση κατοίκων για τις επιπτώσεις από τους ΧΥΤΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος