“Χρυσοστόμεια 2016”: Αθλητισμός για τη διάσωση της ιστορικής μνήμης

Eίναι στιγμές που ο αθλητισμός είναι κάτι παραπάνω από παιχνίδι και ψυχαγωγία και συμβάλλει στη διάσωση της ιστορικής μνήμης. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στα “Χρυσοστόμεια” που για άλλη μία φορά διοργανώνει στη Ραφήνα ο Α.Ο. Τριγλίας, που ιδρύθηκε από Μικρασιάτες πρόσφυγες που έφυγαν από την κωμόπολη της Προύσας, η οποία σήμερα λέγεται στα τουρκικά Zeytinbağı και εγκαταστάθηκαν στη Ραφήνα.

“Χρυσοστόμεια 2016”: Αθλητισμός για τη διάσωση της ιστορικής μνήμηςΌπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου: “Ο Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας τιμώντας τον τριγλιανό εθνομάρτυρα και ιερομάρτυρα Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης, διοργανώνει το τέταρτο κατά σειρά ποδοσφαιρικό τουρνουά «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΙΑ 2016», την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016, στο δημοτικό γήπεδο Ραφήνας «Παν. Σκούφος».

Στο εν λόγω τουρνουά, που έχει γίνει πια θεσμός για την πόλη μας, προσκλήθηκαν και θα παραστούν τα σωματεία Πανιώνιος, Μικρασιατικός Καισαριανής και Ολυμπιακός Λαυρίου.

“Χρυσοστόμεια 2016”: Αθλητισμός για τη διάσωση της ιστορικής μνήμηςΠαραμένοντας πιστοί στο όραμα και στην ιδέα που λέγεται Μικρά Ασία και σκλαβωμένες πατρίδες, η Τριγλία Ραφήνας καλεί όλους και όλες να παραστούν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, καθώς και να αποτίσουν φόρο μνήμης τόσο στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης, όσο και στους αδικοχαμένους Έλληνες του 1922.

Οι κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα”.

Βεβαίως πρέπει να τονίσουμε ότι και στην κατοχική περίοδο ο Α.Ο. Τριγλίας, στέγασε δραστηριότητες της Εθνικής Αντίστασης, που υπό το πρόσχημα της ενασχόλησης με τον αθλητισμό και σχετικής άδειας που είχαν πάρει από τις κατοχικές αρχές, οργάνωσαν δραστηριότητες για την απελευθέρωση της χώρας μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος