“27η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 257χλμ.” ένας αγώνας αντοχής

Την «27η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 257χλμ.», το σημαντικότερο – μη ανταγωνιστικό – ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς,  διοργανώνει η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α), το Σάββατο 3 Οκτωβρίου.  Πλήθος ποδηλατών ξεκινά στις 07:30 π.μ. από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματίζει μετά από 12 ώρες, στο μνημείο του Λεωνίδα.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκδήλωση έχουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες με δελτίο Π.Ε.Π.Α ή Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2015 και έχουν λάβει μέρος σε δύο αγώνες αντοχής μέσα στο έτος 2015 ή έναν αγώνα αντοχής μέσα στο 2015 και στον αγώνα «ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ 2014» καθώς και οι Super Randonneurs 2015. Σαν ένας αγώνας αντοχής, λογίζεται και το αγωνιστικό διήμερο «Attika 3 Races 2015» μόνο αν ο αθλητής έχει λάβει μέρος επιτυχώς και στα τρία αγωνίσματα του διημέρου.

Οι  αυξανόμενες συμμετοχές των τελευταίων ετών και οι απαιτήσεις της διαδρομής των 257 χιλιομέτρων, που περνά από την Κόρινθο στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Άργους, η ανάβαση του Αχλαδόκαμπου και τέλος η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη, επιβάλλουν την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους ποδηλάτες, που παρέχονται με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, ιατρών, ασθενοφόρων, τοπικών φορέων και πολλών άλλων εθελοντών.

Η εκδήλωση, κορυφώνεται το Σάββατο το βράδυ στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Σπάρτης με τις βραβεύσεις αθλητών, χορηγών και όλων των παραγόντων που συνετέλεσαν για μια ακόμη φορά στην ποδηλατική αυτή γιορτή.

Πηγή: Π.Ε.Π.Α

27ης ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑΣ & ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ 2015

Σχετική είδηση: Οι ποδηλάτες «ψήφισαν» το Brevet Αττικής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος