Λ. Οικονόμου στην ΕΡΤ για Πάτρα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα C4 και πυροκροτητές – Και η Αντιτρομοκρατική στην έρευνα

Array

Για τη σύλληψη της εγκληματικής ομάδας στην Πάτρα και την κινητοποίηση της αστυνομίας στο περιστατικό του Κολλεγίου Αθηνών μίλησε στην ΕΡΤ ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Αφού συνεχάρη το προσωπικό της Ασφάλειας Πατρών για τη «μεγάλη και σημαντική επιτυχία» ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως το τμήμα που χειρίστηκε τη συγκεκριμένη υπόθεση «για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δούλεψε συστηματικά, δούλεψε αθόρυβα και με πολύ υψηλό επαγγελματισμό με αποτέλεσμα αυτή την επιτυχία».

Στη διάρκεια και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής ομάδας αναφέρθηκε ο Υφυπουργός λέγοντας ότι «θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αρχίζουν τουλάχιστον από το 2020 αυτή την εγκληματική τους δραστηριότητα, λαμβάνοντας θα έλεγα πολύ αυστηρά μέτρα αντι-παρακολούθησης και προστασίας σε όλα τα στάδια, στις εν γένει δραστηριότητές τους ως άτομα και στις επικοινωνίες τους».

Το πώς έφτασε η Αστυνομία στη σύλληψη των 7 ατόμων εξήγησε ο κ. Οικονόμου «μέσα από τη διερεύνηση των χώρων του εγκλήματος, κυρίως από χώρους ληστειών και από προσεκτική έρευνα που έκανε το προσωπικό της Ασφάλειας Πάτρας, άρχισε να συλλέγει στοιχεία, να συνθέτει το παζλ και σε συνδυασμό με πληροφορίες και με παρακολουθήσεις τις οποίες έκανε, έφτασε στο ασφαλές συμπέρασμα και εκτίμηση για το πώς συγκροτείται αυτή η εγκληματική ομάδα, η οποία πραγματοποιούσε κατά βάση ληστείες στην Πάτρα και αποφάσισε την κατάλληλη στιγμή, που έκρινε επιχειρησιακά πλέον ότι ήταν έτοιμη, να επέμβει».

Στην ερώτηση αν υπάρχουν και άλλα εμπλεκόμενα άτομα στην υπόθεση και αν έπεται συνέχεια στις συλλήψεις απάντησε ότι «προς το παρόν αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία. Εκείνο όμως που θέλω να σας πω είναι ότι η έρευνα είναι ανοιχτή, έχει κατασχεθεί πληθώρα υλικών τα οποία πλέον αποστέλλονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εκεί αρχίζει μια δεύτερη έρευνα και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Η ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων και μια σειρά άλλα αποτελέσματα που θα προκύψουν από εργαστηριακές εξετάσεις» ενώ επιβεβαίωσε πως εντοπίστηκε και «μια αρκετά μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης C4 με πυροκροτητές και όλα τα απαιτούμενα για να πυροδοτηθεί».

Για τον αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν ο Υφυπουργός είπε ότι «δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία οικογενειακής σχέσης και συνάφειας», πρόσθεσε όμως ότι «εκείνο που θέλω να πω σε αυτή τη φάση είναι ότι επιλαμβάνεται πλέον της διερεύνησης όλης αυτής της υπόθεσης, παράλληλα με την Ασφάλεια Πατρών και η Αντιτρομοκρατική».

Σχετικά με το περιστατικό στο Κολλέγιο Αθηνών και τις πληροφορίες για εισβολή ανδρών με μαχαίρια ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε άμεση κινητοποίηση και σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα πρωτόκολλα» και συνέχισε «πρώτος στόχος ήταν να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών. Από την άμεση διερεύνηση της Αστυνομίας, δεν εντοπίστηκε κάποιος. Ωστόσο, η υπόθεση είναι ανοιχτή και διερευνάται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος