Η Ιορδανία επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις αμερικανικές επιδρομές στη Συρία

Tο ιορδανικό επιτελείο ανέφερε ότι συμμετείχε στην επιχείρηση για να αποτρέψει εξτρεμιστικές οργανώσεις από το να εκμεταλλευτούν αυτές τις περιοχές ως ορμητήρια.

Η ιορδανική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη νότια Συρία, στο πλαίσιο επιχείρησης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιβεβαίωσε το Σάββατο (20/12) ο στρατός της αραβικής χώρας.

Σε ανακοίνωσή του, το ιορδανικό επιτελείο ανέφερε ότι συμμετείχε στην επιχείρηση «για να αποτρέψει εξτρεμιστικές οργανώσεις από το να εκμεταλλευτούν αυτές τις περιοχές ως ορμητήρια για να απειλήσουν την ασφάλεια των γειτόνων της Συρίας».

Η Ιορδανία επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις αμερικανικές επιδρομές στη Συρία
(AP Photo/Raad Adayleh)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν χθες Παρασκευή (19/12) αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, εκπληρώνοντας την υπόσχεση του προέδρου Τραμπ να εκδικηθεί τον θάνατο δύο στρατιωτών του αμερικανικού στρατού που σκοτώθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση στο κεντρικό τμήμα της χώρας το περασμένο Σάββατο (13/12).

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον πέντε μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν «ο επικεφαλής πυρήνα» που ήταν αρμόδιος για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ αυτής, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, συμπληρώνοντας πως οι πέντε θάνατοι καταγράφτηκαν στην επαρχία Ντέιρ Εζούρ (ανατολικά).

«Αυτό δεν είναι η αρχή ενός πολέμου — είναι μια δήλωση εκδίκησης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, υπό την ηγεσία του προέδρου Τραμπ, δεν θα διστάσουν ποτέ και δεν θα υποχωρήσουν ποτέ στην υπεράσπιση του λαού μας», έγραψε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος