Ζητούν την απομάκρυνση του Dana White από την προεδρία του UFC μετά από τα χαστούκια στη σύζυγό του

Ο πρόεδρος του UFC (Ultimate Fighting Championship), Dana White, αντιμετωπίζει αίτημα από νομοθετική ομάδα γυναικών της Καλιφόρνια για να παραιτηθεί από την θέση του, μετά από το συμβάν στο οποίο φαίνεται να χαστουκίζει την σύζυγο του Anne, σε μεξικανικό νυχτερινό κέντρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το ζεύγος White είχε πιει αρκετά ποτά και άρχισε να διαφωνεί για κάποιο άγνωστο μέχρι στιγμής θέμα, με την Anne να είναι η πρώτη που σηκώνει το χέρι της χαστουκίζοντας τον White, με τον άνδρα στη συνέχεια να της πιάνει το χέρι και να την χαστουκίζει πολλές φορές.

Η νομοθετική ομάδα των γυναικών της Καλιφόρνια, έστειλε επιστολή στον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Endeavor, στην οποία ανήκει το UFC.

«Κάθε μέρα που οι ενέργειες του κυρίου White αγνοούνται, η σιωπή σας γίνεται πιο διαπεραστική και ανησυχητική», έγραφε η επιστολή από την πολιτειακή γερουσιαστή Nancy Skinner και το μέλος της συνέλευσης Cecilia Aguiar-Curry. «Σε αυτό το σημείο, χιλιάδες νέοι άνδρες, γυναίκες και ενήλικες σε όλο τον κόσμο έχουν δει το βίντεο με τον κύριο White να χτυπά τη γυναίκα του. Είδαμε και την απολογία του. Αυτό που δεν έχουμε δει είναι συνέπειες για τις πράξεις του ».

Η επιστολή επίσης αναφέρεται και σε μία συνέντευξη που είχε δώσει ο πρόεδρος του UFC στο παρελθόν, στην οποία είχε ο ίδιος πει: «Από ένα πράγμα δεν μπορεί να επιστρέψει κανείς και αυτό είναι να χτυπήσεις μια γυναίκα».

«Ο επικεφαλής μιας μεγάλης αθλητικής οργάνωσης δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των γυναικών, ενώ ένα βίντεο με το να χτυπά τη γυναίκα του συνεχίζει να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο χωρίς απάντηση από εσάς», συνεχίζει η επιστολή. «Η υποκρισία είναι εκπληκτική. Φτάνει πια ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος