Υψηλές αθλητικές αποδόσεις… και στα κρυπτονομίσματα

Τα ψηφιακά νομίσματα εισχωρούν στον χώρο του αθλητισμού, με σκοπό τη διεύρυνση της επενδυτικής τους δραστηριότητας.

Η πανδημία της COVID–19 εξασθένισε οικονομικά κάθε τομέα ανθρώπινης ενασχόλησης· αυτομάτως, δημιουργήθηκε από τους συλλόγους ανά τον κόσμο συνολική ανάγκη για άμεση χρηματοδότηση. Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων, ύστερα από μία άκρως επιτυχημένη και κερδοφόρα χρονιά, εκμεταλλεύτηκαν δίχως καμία χρονοτριβή τους πόρους & την «ευνοϊκή» συνθήκη.

Η χρηματοπιστωτική εταιρεία Crypto δαπάνησε δεκάδες εκατομμύρια για την επίσημη χορηγία συναλλαγών & τεχνολογιών του ιταλικού ποδοσφαίρου· ακόμη μία δύναμη του χώρου, η FTX, έχει ανακοινώσει από τον Ιούνιο αντίστοιχες συμφωνίες αξίας 350.000.000€ στους χώρους του μπάσκετ, του μπέιζμπολ & των e–sports.

Υψηλές αθλητικές αποδόσεις… και στα κρυπτονομίσματα

Η παγίδα των τόκεν

Μέσω πληθώρας πρωτοβουλιών, ψηφοφοριών & διαφόρων αλλόκοτων μεθόδων, οι σύλλογοι χρησιμοποιούν άυλες μάρκες για να επεκτείνουν τη διάδραση του φίλαθλου κοινού κατά τη διάρκεια των θεαμάτων· πρωτοστατώντας, η Socios διαχειρίζεται τα τόκεν περισσότερων από πενήντα αθλητικών οργανισμών· από τη Μπαρτσελόνα & τους Σικάγο Μπουλς, έως το UFC. Η τιμή τους διαμορφώνεται ανάλογα με τη ζήτηση & κάθε μάρκα αντιστοιχεί σε μία ατομική συμμετοχή.

Υψηλές αθλητικές αποδόσεις… και στα κρυπτονομίσματα

Οι ομάδες–στόχος

Αδιαμφησβήτητο γεγονός, πως οι άνθρωποι που ακολουθούν πολλαπλά αθλήματα & συλλόγους αποτελούν την κορυφαία πηγή ενδιαφέροντος· για παράδειγμα, ένας Ιάπωνας ή ένας Βραζιλιάνος που υποστηρίζει τη Μάντσεστερ Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ, την Παρί Σεν Ζερμέν στη Λιγκ 1, την Άστον Μάρτιν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό & τους Μαϊάμι Χιτ στο ΝΒΑ.

Υψηλές αθλητικές αποδόσεις… και στα κρυπτονομίσματα

Ο σοβαρός κίνδυνος

Δεδομένα, το μέλλον επιφυλάσσει ακόμη πιο ανατρεπτικές καινοτομίες· ωστόσο, υπάρχει φόβος να δημιουργηθεί χάσμα ανάμεσα στις γενιές του κοινού. Συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες πρόκειται να είναι αποδέκτες των καινούργιων ψηφιακών μέσων, καθώς οι παλαιότεροι δεν κατέχουν την απαραίτητη εξοικείωση.

Υψηλές αθλητικές αποδόσεις… και στα κρυπτονομίσματα

Ακολουθώντας το κύμα απόγνωσης

Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ποδοσφαίρου των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων μέτρησαν πτώση εσόδων έως και 13% την αγωνιστική περίοδο 2019–2020 εξαιτίας της πανδημίας· μέρος του χαμένου κεφαλαίου, αντισταθμίστηκε από τα χρήματα της Socios, περίπου 170.000.000€. Σημαντικότατη ανάσα, ίσως ως εφαλτήριο ενός μακροπρόθεσμου επενδυτικού πλάνου.

Υψηλές αθλητικές αποδόσεις… και στα κρυπτονομίσματα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος