Ξημερώματα της Πέμπτης (29/7) ο τελικός για Μπούρμπου-Κυρίδου

Μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στην πρώτη ημιτελική σειρά της δικώπου η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου δείχνουν πως είναι έτοιμες για μετάλλιο.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες «έσπασαν» τα χρονόμετρα με ένα ντεμαράζ στα τελευταία 500 μέτρα της κούρσας. Πλέον προετοιμάζονται για τον αγώνα της ζωής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/7) στις 03:30. Βέβαια πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν την διεξαγωγή της κούρσας σε λίγες ώρες από τώρα.

Πάντως πρόκειται για τον τέταρτο τελικό στην ιστορία της ελληνικής γυναικεία κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρώτος ήταν το 2008 στο Πεκίνο στο σκιφ ελαφρών βαρών με τις Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου, οι οποίες εν τέλει τερμάτισαν στην 6η θέση. Ο δεύτερος ήταν τέσσερα χρόνια αργότερα στο Λονδίνο με τις Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου οι οποίες χάρισαν στην Ελλάδα το πρώτο και μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο στην κωπηλασία γυναικών. Η τρίτη ήταν πριν πέντε χρόνια στο Ρίο ντε Τζανέιρο με τις Σοφία Ασουμανάκη και Κατερίνα Νικολαϊδου οι έμειναν για μια θέση εκτός βάθρου, τερματίζοντας τέταρτες στο διπλό σκιφ γυναικών.

Επιμέλεια: Βασίλης Αγριτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος