«Ξέσπασε» στο Ιράν με 120-66 η TEAM USA

Με εμφατικό τρόπο πέτυχε την πρώτη νίκη της στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών η εθνική των ΗΠΑ. Μετά την ήττα τους από τη Γαλλία στην πρεμιέρα του Α΄ ομίλου, οι Αμερικανοί… ξέσπασαν στο Ιράν επικρατώντας με 120-66, για την 2η ημέρα, στο Τόκιο. Ο Ντέμιεν Λίλαρντ σημείωσε τους 18 από τους 21 πόντους στο α΄ μέρος, ενώ είχε και 7/13 τρίποντα. Ο Ντέβιν Μπούκερ πρόσθεσε 16 πόντους, 14 ο Τζέισον Τέιτουμ και 13 ο Ζακ Λαβίν. Οι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς ξέφυγαν ακόμη και με +36 πόντους στη δεύτερη περίοδο, για να προηγηθούν ακόμη και με +57! Ο Τζέρι Κολάντζελο έφτασε σήμερα τις 100 νίκες ως γενικός διευθυντής της εθνικής ανδρών των ΗΠΑ (ρεκόρ 100-7 οι ΗΠΑ με επικεφαλής τον Κολάντζελο).

Ο Κέβιν Ντουράντ είχε μία μοναδική ευκαιρία να περάσει σήμερα (28/7) στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της εθνικής των ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά… έμεινε 6 πόντους μακριά από το ρεκόρ. Ο 32χρονος σούπερ σταρ των Μπρούκλιν Νετς έφτασε τους 331 πόντους χάρη στους 10 που σημείωσε απέναντι στο Ιράν και πλέον χρειάζεται 6 ακόμη πόντους για να ξεπεράσει τους 336 του πρώτου σκόρερ των ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες Καρμέλο Άντονι.

Από τη Νιγηρία που υπέστη τη 2η ήττα της μετά από αυτή από την Τσεχία στην 1η αγωνιστική (78-84), από 14 πόντους σημείωσαν οι Τζαμσιντί και Χαντάντι.

Κομισάριος του αγώνα στη “Saitama Super Arena” ήταν ο Έλληνας Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 60-31, 82-43, 120-66

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος