Ξεκάθαρα αντίθετη η UEFA με την ιδέα της FIFA για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια

UEFA και την CONMEBOL δείχνουν αποφασισμένες να μπλοκάρουν τα σχέδια τα σχέδια της FIFA για διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, ακόμα και ένα η παγκόσμια ομοσπονδία λάβει την υποστήριξη των περισσότερων ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

«Οι προτάσεις θα βλάψουν κάθε μορφή ποδοσφαίρου και θα υποτιμήσουν την ίδια την διοργάνωση. Αυτή η ιδέα έχει όλα τα χαρακτηριστικά μίας απόφασης που η FIFA θέλει να πάρει γρήγορα, αφήνοντας τον υπόλοιπο κόσμο του ποδοσφαίρου να το μετανιώσει μετά. Οποιαδήποτε αίσθηση έλξης είναι επιφανειακή, ενώ οι παγίδες είναι τεράστιες. Η UEFA θα συνεχίσει να αντιτίθεται μέχρι να επικρατήσει η κοινή λογική και να εγκαταλειφθούν τα σχέδια», ανέφερε η UEFA σε δήλωση στο πρακτορείο Reuters.

Πηγές κοντά στη FIFA αναφέρουν ότι ο πρόεδρός της Τζιάνι Ινφαντίνο είναι σίγουρος ότι μπορεί να κερδίσει την πλειοψηφία, με την υποστήριξη των συνομοσπονδιών της Αφρικής (CAF), Ασία (AFC) και την Βόρειας-κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF).

Όμως φαίνεται ότι το εγχείρημα μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολο, αφού σε Ευρώπη (UEFA) και Νότια Αμερική (CONMEBOL) σύλλογοι, πρωταθλήματα και ομοσπονδίες είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να σταματήσουν το σχέδιο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αυξάνοντας την προοπτική μιας μεγάλης ρήξης στον κόσμο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Ινφαντίνο δεν δείχνει να υποχωρεί και πραγματοποίησε συναντήσεις με ομοσπονδίες της Νότιας Αμερικής, χθες Παρασκευή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος