Βεργέτης: “Φαβορί ο ΑΠΟΕΛ”

Τον τίτλο του φαβορί έδωσε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης στο παιχνίδι της Πέμπτης (22/10) στον ΑΠΟΕΛ για την 3η αγωνιστική του Europa League.  Ο τεχνικός του Αστέρα επίσης χαρακτήρισε τον Καβενάγκι «νούμερο ένα κίνδυνο» για την ομάδα του.

«Όταν παλεύεις όλο τον χειμώνα για να βγεις στην Ευρώπη και όταν το βγαίνεις δεν το διασκεδάζεις, τότε γιατί παλεύεις; Ο Αστέρας σε δέκα χρόνια ζωής έχει καταφέρει τόσα πολλά που άλλες ομάδες με περισσότερα χρόνια στην Α’ κατηγορία δεν τα έχουν καταφέρει. Είναι και ματς που μετράμε τα όρια μας, παίκτες, προπονητές, όλοι. Γνωρίζουμε ότι παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα με ποιοτικό ρόστερ, οπότε πρέπει να δώσουμε έμφαση στην αμυντική μας οργάνωση και λειτουργία. Μεσοεπιθετικά έχει πολύ καλούς παίκτες, τους οποίους πρέπει να περιορίσουμε. Ο Αστέρας, όμως, θέλει να διεκδικεί, δεν θα μείνουμε μόνο στο αμυντικό κομμάτι, αλλά θα επιμείνουμε στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε».

Σχετικά με τις απουσίες της ομάδας του είπε: «Ο Αστέρας παίζει βάσει των δυνατοτήτων σε κάθε ματς, και σε κάθε ματς κοιτάζουμε να παίζουμε με όποιους είναι 100% έτοιμοι. Στερηθήκαμε μερικούς ποδοσφαιριστές κι αυτό μας τσαλάκωσε την ομοιογένεια. Έτσι ήρθαμε, αναλύοντας τον αντίπαλο και προετοιμάζοντας μία ομάδα κατάλληλα για να αντεπεξέλθει. Θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα δυνατά όπλα του αντιπάλου. Είναι καλός τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα. Αν εφαρμόσουμε τις λύσεις που έχουμε προτείνει στα παιδιά και κρατήσουμε τον Αστέρα έξω από την περιοχή, τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα. Αν όχι, θα έχουμε πρόβλημα».

Και για το φαβορί του αγώνα πρόσθεσε: «Ο Αστέρας κατάφερε σε δύο χρόνια να μπει στους ομίλους. Είναι τεράστια επιτυχία, αλλά το επόμενο βήμα, η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι πιο δύσκολο. Είμαστε ρεαλιστές, αλλά θα παίξουμε για να τα καταφέρουμε. Φαβορί είναι ο ΑΠΟΕΛ και δεν το λέω σαν τρικ, είναι μια ομάδα κατασκευασμένη για Champions League». Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εμείς δεν βάζουμε σε δεύτερη μοίρα την Ευρώπη, γιατί για την Ευρώπη δουλεύουμε. Όταν έρθει η ώρα του ευρωπαϊκού ματς, εστιάζουμε σ αυτό. Όταν έχουμε ματς πρωταθλήματος, εστιάζουμε σ’ αυτό. Ο Καβενάγκι είναι ο Νούμερο 1 κίνδυνος, είναι ο πιο κοντινός παίκτης στην εστία μας. Ο σέντερ φορ είναι ένας παίκτης που εξαρτάται από την όλη λειτουργία της ομάδας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος