Βενγκέρ: «Λιγότερα αλλά μεγαλύτερα τα “παράθυρα” των εθνικών ομάδων»

Έναν διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών των διεθνών διοργανώσεων προτείνει ο Αλσατός πρώην τεχνικός.

Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει ως στόχο να κάνει το διεθνές αγωνιστικό πρόγραμμα «καλύτερο για όλους». Σύμφωνα με τον 71χρονο «η τρέχουσα μορφή δεν λειτουργεί πλέον και είναι ξεπερασμένη». Οι τέσσερις δεκαήμερες διακοπές κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν των συλλόγων για τους αγώνες των εθνικών ομάδων έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια διαμαρτυρίες από τους ομοσπονδιακούς προπονητές αλλά και από παίκτες.

«Σκεφτόμουν τρόπους για να βελτιώσω το ποδόσφαιρο του αύριο. Το διεθνές αγωνιστικό πρόγραμμα διατηρεί την ισορροπία στο ποδόσφαιρο μεταξύ συλλόγων και εθνικών ομάδων, επειδή καθορίζει τις ημερομηνίες, στις οποίες οι ποδοσφαιριστές εκπροσωπούν τις χώρες τους. Αυτή η ισορροπία είναι 80-20 και θέλουμε να συνεχίσει να είναι έτσι. Ωστόσο, η τρέχουσα μορφή δεν λειτουργεί πλέον και είναι ξεπερασμένη» είπε.

Η FIFA ξεκίνησε μια διαδικασία διαβούλευσης για να «βελτιώσει το ποδόσφαιρο». Ο Βενγκέρ θα απευθυνθεί σήμερα και την Πέμπτη μέσω διαδικτυακών συναντήσεων στους 211 ομοσπονδιακούς προπονητές, για να συζητήσουν ένα νέο μοντέλο του διεθνούς αγωνιστικού προγράμματος που αρχίζει το 2024.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της FIFA, οι βελτιωτικές προσεγγίσεις περιλαμβάνουν την αναδιοργάνωση ημερομηνιών του ποδοσφαίρου των εθνικών ομάδων σε λιγότερα, αλλά μεγαλύτερης διάρκειας «παράθυρα» και, συνεπώς, τη μείωση των ταξιδιών των παικτών, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να βελτιστοποιήσουν την απόδοσή τους.

«Αυτό θα οδηγούσε σε τελικές φάσεις τουρνουά τον Ιούνιο, χωρίς να προσθέσουμε περισσότερους αγώνες στο ετήσιο σύνολο, ενώ θα υπάρχει υποχρεωτική περίοδος ανάπαυσης για τους παίκτες. Αυτές είναι οι προτάσεις μου για το μέλλον του ποδοσφαίρου» συμπληρώνει ο επικεφαλής της FIFA για την παγκόσμια ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος