UEFA Club Ranking: Παρέμεινε στη 19η θέση η Ελλάδα

Το γκολ που σημείωσε στο φινάλε του αγώνα με τη Λουντογκόρετς ο Ολυμπιακός και το ισόπαλο 1-1 με τη βουλγαρική ομάδα, έδωσαν 125 βαθμούς στην Ελλάδα στο UEFA Club Ranking, με τη χώρα μας να παραμένει στη 19η θέση (21.325 β.) και να έχει μπροστά της πολύ δύσκολο έργο στη συνέχεια καθότι έχει μόλις δύο ομάδες που συνεχίζουν στα Κύπελλα Ευρώπης (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ), εν αντιθέσει με τις χώρες που «κυνηγάει» (Τουρκία 5/21.600 β., Τσεχία 4/21.900 β., Κύπρος 3/22.875 β.) κι αυτές που έχει από κάτω της (Νορβηγία 3/21.125 β., Δανία 4/20.175 β, Σουηδία 3/20.000 β.).

Οι Σουηδοί μάλιστα, πλησίασαν πολύ… απειλητικά μετά τη νίκη της Μάλμε επί των Ρέιντζερς (2-1), ενώ αντίθετα η Δανία παρέμεινε 21η μετά την ήττα της Μίντιλαντ από την Αϊντχόφεν. Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα ολοκληρώσει τη σεζόν 2021/22 από την 18η θέση και κάτω στη βαθμολογία του UEFA Club Ranking;

Την αγωνιστική περίοδο 2023/24 η Ελλάδα θα βγάζει τέσσερις ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης που θα ξεκινούν τους αγώνες τους ως εξής:

-Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League
-Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Παράπονα για τη διαιτησία από τον Ολυμπιακό

Έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Μπόμπι Μάντεν, είχε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, υπογραμμίζοντας ότι ο Σκωτσέζος δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ενός αγώνα επιπέδου Champions League.

«Αυτός που δεν ανταποκρίθηκε σε ένα παιχνίδι επιπέδου Champions League ήταν ο διαιτητής. Κάποιες αποφάσεις του επηρέασαν το παιχνίδι, ιδιαίτερα κατά του Ολυμπιακού. Μιλάμε για πολλές αποφάσεις μέσα στον αγώνα που ήταν εναντίον του Ολυμπιακού που δεν ήταν δίκαιες όπως έπρεπε να είναι. Μιλάμε για τη φάση του Ελ Αραμπί. Ο διαιτητής δεν ήταν τόσο καλός όσο αρμόζει σε αυτή τη διοργάνωση» είπε ο τεχνικός των Πειραιωτών, μετά το τέλος του αγώνα με τη Λουντογκόρετς, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.

Αναφερόμενος στην απόδοση του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Παίξαμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν προετοιμασμένος. Μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα όπως ακριβώς το περιμέναμε. Στο α’ ημίχρονο αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, στο β’ ημίχρονο με τις αλλαγές γίναμε περισσότερο ομάδα, γίναμε περισσότερο Ολυμπιακός. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι ωραίο για να το δει κάποιος. Και οι δύο κυνήγησαν το γκολ, ένα παιχνίδι μοιρασμένο, όπως το περιμέναμε».

Πιστεύει στην πρόκριση ο Λουτσέσκου

Στην έλλειψη συγκέντρωσης στον επιθετικό τομέα και στην απώλεια ευκαιριών απέδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου την ήττα της ομάδας του από την Μποέμιαν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι ο «Δικέφαλος» έχει το σύνολο για να αντιδράσει στο επαναληπτικό παιχνίδι της Τούμπας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ελέγχαμε το παιχνίδι στην αρχή, ξεκινήσαμε με αυτοπεποίθηση, είχαμε ευκαιρίες να ανοίξουμε το σκορ, αλλά σε αυτό το επίπεδο πρέπει να τις εκμεταλλεύεσαι και να σκοράρεις. Όταν δεν καταφέρνεις να σκοράρεις χάνεις την αυτοπεποίθηση σου μετά. Το λάθος μας ήταν ότι με τις μεταβιβάσεις μας έπρεπε να καλύψουμε 60 ή 70 μέτρα σε επίθεση και άμυνα. Και οι δύο ομάδες μπήκαν σε έναν διαφορετικό ρυθμό παιχνιδιού. Το αποτέλεσμα είναι τελείως άδικο. Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες ανήκαν σε εμάς. Δεν πιέσαμε σωστά και όπως έπρεπε τα πλάγια μπακ των αντιπάλων».

Για το τι θα πει στους ποδοσφαιριστές του. Έκαναν καλή προσπάθεια ή τον προβλημάτισαν;

«Τους είπα αμέσως μετά το παιχνίδι ότι θέλω να δω αίμα στα μάτια τους. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει. Πρέπει να πάρουμε την πρόκριση αυτή. Είμαι απογοητευμένος γιατί ξεκινήσαμε καλά, είχαμε άμεσες επαφές με τη μπάλα, αλλά μας κόστισαν οι μεταβιβάσεις στο τρανζίσιον. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τα γκολ που δεχτήκαμε. Με κάθε σεβασμό, δεν κέρδισαν οι αντίπαλοι το παιχνίδι, αλλά εμείς το χάσαμε».

Για το αν υπάρχει θέμα αυτοπεποίθησης στην ομάδα;

«Χάσαμε 2-1 και όποτε χάνεις ένα παιχνίδι η κριτική είναι σε υπερθετικό βαθμό, όπως και τα συναισθήματα. Δεν είναι το δίκαιο αποτέλεσμα. Όταν βλέπεις τον αντίπαλο σου να έχει καλύτερη φυσική κατάσταση, ενώ εσύ είσαι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, μπορεί να χάσεις την αυτοπεποίθηση σου. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε αυτό, ανακτήσαμε την αυτοπεποίθηση μας. Είχαμε ευκαιρίες, φτάσαμε στην περιοχή τους. Οποιαδήποτε φάση μπορούσε να γίνει γκολ. Ενδεχομένως να είναι και θέμα προσαρμογής για κάποιους παίκτες, όταν παίζεις το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, να σε επηρεάσει λίγο περισσότερο ένα λάθος που κάνεις. Έχουμε όμως το σύνολο για να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν είμαστε».

Επιμέλεια: Νικηταράς Αθανάσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος