Τσιτσιπάς για Τζόκοβιτς: «Πήγε με τους δικούς του κανόνες και η πλειοψηφία φαίνεται χαζή»

Ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς περιμένει την απόφαση του υπουργού της Αυστραλίας, Αλεξ Χοκ, για το αν θα απελαθεί ή θα παραμείνει να αγωνιστεί στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της χρονιάς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε πως ο «Νόλε» πάει με τους δικούς του κανόνες και κάνει την πλειοψηφία να φαίνεται χαζή.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωταθλητής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Wion», δήλωσε πως θέλει θράσσος να βάλει κανείς σε ρίσκο τη συμμετοχή του σε ένα μεγάλο τουρνουά, ενώ τόνισε πως ο Σέρβος τενίστας πάει με τους δικούς του κανόνες.

Ωστόσο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς τοποθετήθηκε στο κυρίως ταμπλό του Australian Open και κληρώθηκε με τον συμπατριώτη του, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, αναμένοντας την απόφαση της παραμονής του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά:

«Σίγουρα πηγαίνει με τους δικούς του κανόνες και κάνει κάτι που οι περισσότεροι τενίστες δεν έχουν τα κότσια να το κάνουν, ειδικά μετά τα κριτήρια εισόδου στη χώρα για τους τενίστες. Κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι οι ανεμβολίαστοι δεν θα ακολουθούσαν τους κανόνες που μας έδωσαν.

Θέλει θράσος να το κάνεις και να βάλεις σε ρίσκο την συμμετοχή σου. Δεν είναι πολλοί αυτοί που θα το τολμούσαν. Εγώ επέλεξα να πάω και να είμαι 100% έτοιμος για οτιδήποτε θα ερχόταν. Δεν ήθελα να σκέφτομαι άλλα πράγματα. Για τον Νόβακ δούλεψε αλλιώς. Αυτό δε σημαίνει πως εγώ έκανα το σωστό κι αυτός το λάθος. Ο καθένας έχει τη δική του οπτική».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωταθλητής πρόσθεσε:

«Υπάρχουν δύο πλευρές. Η μία πλευρά είναι ότι κάθε παίκτης έχει εμβολιαστεί, σύμφωνα με τα στατιστικά το 97% των παικτών έκαναν αυτό που έπρεπε για να μπουν στην Αυστραλία, ακολουθώντας το πρωτόκολλο με πειθαρχεία. Η άλλη είναι αυτή που δεν θέλουν να πάνε με τους κανόνες που έθεσε η Tennis Australia. Μια μειοψηφία που επέλεξε τον δικό της δρόμο, κάνοντας την πλειοψηφία να αισθάνεται χαζή».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την ήττα με 3-2 από τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros, είπε:

«Μου έμαθε πολλά αυτή η ήττα. Ότι δεν πρέπει να παίζω τόσο πολύ αμυντικά και ότι δεν πρέπει να σκέφτομαι πολύ, γιατί αυτό μπορεί να σου κοστίσει».

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος