Τσιτσιπάς: «Είμαι εδώ για να μιλήσω για το τένις, όχι για τον Τζόκοβιτς»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έκταση που έχει πάρει η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, τη στιγμή που πλησιάζει το Australian Open.

«Αισθάνομαι καλά με το χέρι και αυτό είναι ευχάριστο», ανέφερε αρχικά ο 23χρονος τενίστας στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε για τον τραυματισμό του: «Η αποθεραπεία μου είναι κοντά στο 100% και η προετοιμασία μου πάει καλά. Προπονήθηκα με καλούς παίκτες εδώ και ο καιρός είναι υπέροχος, κάτι που βοηθάει εν όψει Australian Open».

Εν συνεχεία, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για την υπόθεση Τζόκοβιτς και απάντησε αρχικά: «Είμαι εδώ να μιλήσω για τένις, ας προχωρήσουμε παρακαλώ», αλλά συνέχισε λέγοντας: «Δεν θα πω ψέματα. Είναι σε όλα τα ειδησεογραφικά outlets. Έχει λάβει πολλή προσοχή, πολύ κόσμος μιλάει για το θέμα. Γι’ αυτό είμαι εδώ να μιλήσω για τένις. Είναι κρίμα που δεν έχουμε μιλήσει αρκετά για τένις τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

Για το Australian Open«Είναι στην ουσία ένας μαραθώνιος και πρέπει να κοιμάσαι καλά, να τρως καλά. Είναι σημαντικά αυτά τα πράγματα όταν προσεγγίζεις ένα σλαμ. Η τακτική μου είναι η ίδια. Πάντα βλέπω μακριά. Είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, διότι μπορεί να είσαι δύο σετ κάτω και τίποτα να μην έχει τελειώσει. Η αυτοπεποίθηση είναι εκεί και ανεβαίνει τη δεύτερη εβδομάδα. Τότε είναι που μπορείς να κάνεις αξιολόγηση και να προχωρήσεις».

Ρωτήθηκε και αν πλέον θεωρεί τον εαυτό του… μεγάλο και έριξε «βολή» προς τον Ζβέρεφ«Νομίζω ότι είμαι σχετικά νέος στο tour. Μιλούσα πριν μερικούς μήνες με τον Φελιθιάνο Λόπεθ και εκείνος νόμιζε ότι είμαι στο tour 8-10 χρόνια. Μάλλον έχασε την αίσθηση του χρόνου, που είναι καλό γιατί αυτός είναι εδώ πολλά χρόνια. Είχα μερικά καλά χρόνια στο tour, αλλά είμαι ακόμα στην αρχή. Δεν είμαι εδώ όσο ο κύριος Ζβέρεφ που ξεκίνησε στα 12 (γέλια), αλλά πλησιάζω».

Για τον αντίπαλό του, Μίκαελ Ίμερ, στην πρεμιέρα, είπε: «Προπονούμασταν μαζί πέρυσι στο Australian Open. Έχουμε παίξει πολλές φορές ως juniors και γνωριζόμαστε από την ηλικία των 10. Έχει σταθερό παιχνίδι, βάζει πολλές μπάλες μέσα, έχει καλή κίνηση και θα πρέπει να είμαι προσεκτικός, όπως πάντα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος