Τριετής απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για ρατσιστή Άγγλο οπαδό λόγω λεκτικής επίθεσης σε παίκτη της Μπρέντφορντ

Ένας οπαδός που είχε στείλει χυδαία ρατσιστικά μηνύματα στον Ιβάν Τόνεϊ, το μεγάλο όνομα της Μπρέντφορντ, έλαβε τριετή απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα των αγγλικών ομάδων.

Ο ποδοσφαιριστής είχε «μοιραστεί» ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός μηνύματος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το οποίο περιείχε ρατσιστικό περιεχόμενο, που του είχε στείλει ο οπαδός μετά την επίτευξη και των δύο γκολ της Μπρέντφορντ ενάντια στην Μπράιτον, στην νίκη της ομάδας με 2-0. Ο Άγγλος επιθετικός είχε γράψει στην λεζάντα της δημοσίευσής του: «Δεν ήθελα να το δημοσιεύσω αυτό, αλλά ξύπνησα θυμωμένος».

Τριετής απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για ρατσιστή Άγγλο οπαδό λόγω λεκτικής επίθεσης σε παίκτη της Μπρέντφορντ
Ο Ιβάν Τόνεϊ της Μπρέντφορντ

Στην συνέχεια ξεκίνησε έρευνα από την αστυνομία της Νορθούμπρια, μαζί με την Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία και εντοπίστηκε ο οπαδός που είχε στείλει το ρατσιστικό μήνυμα στον Ιβάν Τόνεϊ.

Ο οπαδός δήλωσε ένοχος για την αποστολή του μηνύματος ενώπιων του δικαστηρίου του Νιούκαστλ τον περασμένο Ιανουάριο και τώρα του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με αναστολή για δύο χρόνια, ενώ δεν θα μπορεί να βρίσκεται σε κανένα ποδοσφαιρικό αγώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα της Μπρένφτορντ δήλωσε πως είναι ικανοποιημένη που το θέμα «έληξε» και ελπίζει να μπορέσει να αποτρέψει τέτοιου είδους ρατσιστικές επιθέσεις προς τους ποδοσφαιριστές της στο μέλλον.

«Η Μπρέντφορντ είναι ευχαριστημένη που η υπόθεση με τον ρατσιστή οπαδό επιλύθηκε και που η αστυνομία της Νορθούμπρια συνέχισε τις έρευνες μέχρι τέλους.

Η εκδίκαση του οπαδού δημιουργεί ένα «παράδειγμα» για οποιονδήποτε άλλον διαπράττει εγκλήματα μίσους και ελπίζουμε ότι οι ποινές θα αυξάνονται σε αυστηρότητα έως αυτό το είδος εγκλήματος να εξαφανιστεί.

Ο Ιβάν Τόνεϊ έχει υποστεί τακτικά αηδιαστικές ρατσιστικές προσβολές και θέλουμε να δούμε να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα εναντίον οποιουδήποτε βρεθεί ένοχος για τέτοιου είδους προσβολές.

Ο σύλλογός μας πιστεύει ακράδαντα ότι δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές προσβολές στο ποδόσφαιρο και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε και να εφαρμόζουμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε είδους συμπεριφορά μίσους.

Όλες οι Αρχές πρέπει να «παίξουν τον ρόλο τους» πάνω σε αυτό το θέμα και καλούμε τις πλατφόρμες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης να καταστήσουν τις εφαρμογές τους ασφαλείς για όλους τους χρήστες της και να αφαιρούν όλο το περιεχόμενο μίσους».

Υπενθυμίζουμε πως και η Σαουθάμπτον είχε εκφράσει παράπονα για την ανοχή των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στο μίσος και τον ρατσισμό, λόγω των ρατσιστικών επιθέσεων μέσω αυτών προς τον αμυντικό της ομάδας, Κάιλ Γουόκερ-Πίτερς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος