Τόκιο: Τα πρόσωπα της 6ης ημέρας των Αγώνων

Σε καθημερινή βάση, ορισμένοι εκ των αθλητών στο Τόκιο ξεχωρίζουν στα αθλήματά τους, είτε με τις επιδόσεις τους, είτε με πιο ιδιαίτερους τρόπους.

Τόκιο: Τα πρόσωπα της 6ης ημέρας των Αγώνων

Με… μαυρισμένο μάτι, ψυχική αλλά και σωματική δύναμη, η Μαντίνα Ταϊμαζόβα κατέκτησε με το… σπαθί της το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο γυναικών. Η Ρωσίδα αθλήτρια αποκόμισε το μαυρισμένο μάτι σε προηγούμενες αναμετρήσεις της (μεταξύ των οποίων και κόντρα στην Ελισάβετ Τελτσίδου). Ωστόσο κατάφερε να αγωνιστεί πρωτίστως στα ημιτελικά κόντρα στην μετέπειτα Ολυμπιονίκη, Τσιζούρου Αράϊ, η οποία χρειάστηκε 12(!) λεπτά για να την «λυγίσει». Εν συνεχεία, η 22χρονη κατάφερε να επικρατήσει της Μπάρμπαρα Μάτιτς και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Σε δηλώσεις της, ανέφερε: «Φυσικά και πονούσα, αλλά άφησα τον πόνο μου στην άκρη και επικεντρώθηκα σε κάθε αγώνα και σε κάθε αντίπαλο».

Τόκιο: Τα πρόσωπα της 6ης ημέρας των Αγώνων

Στα πρόσωπα που ξεχώρισαν ήταν για ακόμη μία ημέρα η Αριάρνε Τίτμους. Η 20χρονη κολυμβήτρια, μετά την επικράτησή της στα 400 μέτρα ελεύθερο, κατάφερε να ανέβει στη κορυφή του βάθρου και στα 200 μέτρα. Απ’ την άλλη, η Κέιτι Λεντέκι, που αποτελεί πρωταθλήτρια στο άθλημα επί σειρά ετών, τερμάτισε έξω από τις θέσεις που μοιράζουν μετάλλια (5η).

Τόκιο: Τα πρόσωπα της 6ης ημέρας των Αγώνων

Μία φράση του Ντανιίλ Μεντβέντεφ στον αγώνα κόντρα στον Φάμπιο Φονίνι αναμένεται να μείνει στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Ο Ρώσος τενίστας διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή που διεύθυνε την αναμέτρηση, λέγοντάς του πως: «Μπορώ να τελειώσω τον αγώνα, αλλά μπορεί και να πεθάνω». Οι ώρες των αγώνων τένις στην Ιαπωνία διεξάγονταν έως σήμερα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι έντονες αντιδράσεις των αθλητών έφεραν εν τέλει την αλλαγή της ώρας στους πρώτους αγώνες. Πλέον, θα διεξάγονται στις 15:00 το μεσημέρι (9 ώρα Ελλάδας).

Τόκιο: Τα πρόσωπα της 6ης ημέρας των Αγώνων

Με απόφαση της τελευταίας στιγμής για τη συμμετοχή του στους Αγώνες του Τόκιο, ο Πρίμοζ Ρόγκλιτς αποτελεί Ολυμπιονίκης στην ατομική χρονομέτρηση της ποδηλασίας δρόμου. Ο Σλοβένος αθλητής δικαιώθηκε για την επιλογή του να λάβει μέρος και μετά τον τερματισμό του εμφανίστηκε σαφώς χαρούμενος, λέγοντας: «Επτά ημέρες πριν έλθω εδώ, δεν ήξερα εάν θα συμμετάσχω. Δεν ήξερα καν, εάν θα είμαι στο Τόκιο με το ποδήλατο μου».

Τόκιο: Τα πρόσωπα της 6ης ημέρας των Αγώνων

Υπερασπίστηκαν τον τίτλο, κατακτώντας τον εκ νέου στο ράγκμπι σέβενς οι αθλητές από τα Νησιά Φίτζι! Στον τελικό κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, οι αθλητές από το νησιωτικό κράτος επικράτησαν με 27-12. Πριν από μία πενταετία είχαν κατακτήσει και πάλι τον εν λόγω τίτλο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, υποτάσσοντας τη Βρετανία με το συντριπτικό 43-7.

Πηγή: SPORTS.ERT.GR

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος