Τόκιο: Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην 9η ημέρα των Αγώνων

Οι αθλητές κι αθλήτριες που «σημάδεψαν» την 31η Ιουλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η δεύτερη ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών!

Τόκιο: Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην 9η ημέρα των Αγώνων

Η Ελέϊν Ερα Τόμπσον αποτελεί αναμφίβολα το πρόσωπο της ημέρας στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Η Τζαμαϊκανή σπρίντερ συναγωνίσθηκε για 100 μέτρα την συμπατριώτισσά της, Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράϊς στον τελικό της κούρσας, τερματίζοντας σε 10 δευτερόλεπτα και 61 εκατοστά. Με αυτή την επίδοση, η Τόμπσον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αλλά και τον τίτλο της δεύτερης ταχύτερης γυναίκας όλων των εποχών. Στη κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η αείμνηστη Αμερικανίδα, Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόϊνερ, με το εξωπραγματικό παγκόσμιο ρεκόρ των 10.49 και ακολουθεί στην τρίτη θέση η επίσης Αμερικανίδα, Καρμελίτα Τζέτερ, με 10.64.

Στους τελικούς δύο αθλημάτων ο Γιουβόν Χάρισον!

Τόκιο: Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην 9η ημέρα των Αγώνων

O Αμερικανός άλτης, που τη Δευτέρα (2/8) θα αποτελέσει ένας εκ των αντιπάλων του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του άλμα εις μήκους, κατάφερε να εξασφαλίσει θέση και στον τελικό του ύψους (1/8)! Ο Χάρισον «πέταξε» πάνω από τα δύο μέτρα και 28 εκατοστά, ύψος που πέρασαν όλοι όσοι διεκδικούν μετάλλια στο εν λόγω άθλημα, ενώ στο μήκος πραγματοποίησε άλμα οκτώ μέτρα και 13 εκατοστά.

Έχασε και το χάλκινο μετάλλιο ο «Νόλε»!

Τόκιο: Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην 9η ημέρα των Αγώνων

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά τον αποκλεισμό του από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό του μονού, γνώρισε νέα ήττα – αποκλεισμό από τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, που τον άφησε εκτός βάθρου!

Μάλιστα, ο Σέρβος τενίστας απέσυρε και τη συμμετοχή του για τη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου στο μεικτό διπλό, καθώς επικαλέστηκε τραυματισμό στον ώμο του.

«Γλύκανε» την… πίκρα του ο Τέντι Ρίνερ! 

Τόκιο: Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην 9η ημέρα των Αγώνων

Μπορεί ο Γάλλος τζουντόκα να μην κατάφερε χθες να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και να αρκέστηκε στο χάλκινο, ωστόσο σήμερα «άρπαξε» τη νέα ευκαιρία που του δόθηκε για τη κορυφή του βάθρου. Έχοντας στο πλάι του, την συμπατριώτισσά του, Ολυμπιονίκη, Κλαρίς Αγκμπενιένου, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό μεικτό, επικρατώντας του «διδύμου» από την Ιαπωνία, που θεωρείτο και φαβορί για την νίκη.

Πηγή: SPORTS.ERT.GR

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος