Τόκιο: Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην 7η ημέρα των Αγώνων

Οι αθλητές κι αθλήτριες που «σημάδεψαν» την 29η Ιουλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Τόκιο: Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην 7η ημέρα των Αγώνων

Μπορεί η Σιμόν Μπάιλς να αποχώρησε από το σύνθετο ατομικό της Ολυμπιάδας στο Τόκιο», ωστόσο η συμπατριώτισσά της, Σουνίσα Λι, κατάφερε να στεφθεί χρυσή Ολυμπιονίκης στο ίδιο άθλημα. Έτσι, η ιστορία που θέλει μία Αμερικανίδα να ανεβαίνει στην κορυφή των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε τέσσερα χρόνια από το 2004 κι έπειτα, διατηρείται και ενδεχομένως συνεχίζεται.

Θυμίζουμε πως η τελευταία μη Αμερικανίδα γυμνάστρια που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό, ήταν η Ρουμάνα Αντρέα Ραντουκάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Η ίδια όμως δεν ευχαριστήθηκε το επίτευγμά της, καθώς στη συνέχεια βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία και της αφαιρέθηκε το μετάλλιο.

Τόκιο: Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην 7η ημέρα των Αγώνων

Πανικό προκάλεσε μεταξύ των Αυστραλών αθλητών του στίβου, η ανακοίνωση πως ο ο Αμερικανός επικοντιστής και δις παγκόσμιος πρωταθλητής, Σαμ Κέντρικς, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ολόκληρη η ομάδα στίβου μπήκε για δύο ώρες σε απομόνωση, περιμένοντας τρία μέλη της που αναγνωρίστηκαν ως επαφές του Αμερικανού, να λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα στα PCR τεστ, στα οποία υποβλήθηκαν. Οι υπόλοιποι αθλητές μπόρεσαν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για την ώρα και για τους τρεις αθλητές που φέρονται πως ήρθαν σε επαφή με τον Κέντρικς. Έτσι, θα ελέγχονται καθημερινά, έως ότου διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει κανένας φόβος για έξτρα κρούσματα.

Τόκιο: Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην 7η ημέρα των Αγώνων

«Παρθενικός» Ολυμπιακός τίτλος για τον Κάλεμπ Ντρέσελ. Παρόλο που έχει κατακτήσει χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια σε σκυταλοδρομίες και έχει αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλητής κόσμου στα 100 μέτρα ελεύθερο, ο Αμερικανός κολυμβητής πανηγύρισε σήμερα τον πρώτο του τίτλο σε Ολυμπιάδα για το εν λόγω αγώνισμα. Ο 24χρονος ακολουθεί τα βήματα του θρυλικού Μάικλ Φελπς, αλλά όπως δηλώνει: «Δεν χρειάζομαι ανθρώπους να με κοιτάζουν. Αυτό που έχει σημασία είναι μόνο εγώ, ο Τρόι (σ.σ. ο προπονητής του), οι συναθλητές μου και η πισίνα». Και προσθέτει: «Δεν ψάχνω να γίνω διάσημος. Απλά θέλω να δω πόσο μακριά είμαι ικανός να φτάσω και να προσπαθήσω να αξιοποιήσω στο έπακρο τις δυνατότητές μου. Αυτό είναι όλο».

Τόκιο: Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην 7η ημέρα των Αγώνων

Η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του Γερμανού Ντιμίτρι Οβτσάροφ, μετά την ήττα του από τον Κινέζο Λονγκ Μα στον ημιτελικό του μονού ανδρών για το Ολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ. Το «στίγμα» του αποτελέσματος ενός αγώνα, μετά από προετοιμασία πέντε χρόνων, φανερώνεται στη φωτογραφία του 32χρονου αθλητή…

Πηγή: SPORTS.ERT.GR

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος