Τόκιο: Τα πρόσωπα που «σημάδεψαν» την 4η μέρα των Αγώνων

Οι αθλητές και αθλήτριες που είτε ξεχώρισαν είτε έβαλαν την υπογραφή τους με τον δικό τους τρόπο στη σημερινή (26/7) ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τόκιο: Τα πρόσωπα που «σημάδεψαν» την 4η μέρα των Αγώνων

Η 20χρονη Αριάρνε Τίτμους, από την Αυστραλία, πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα στα 400 μέτρα ελεύθερο της κολύμβησης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Μάλιστα η Αυστραλή κολυμβήτρια σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με χρόνο 3:56.69! Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, η Τίτμους αναφέρθηκε στην δεύτερη Κέιτι Λεντέκι, λέγοντας πως: «Την ευχαρίστησα, αφού εάν δεν είχα κάποια όπως αυτή να με… κυνηγά, σαφώς δεν θα κολυμπούσα έτσι». Από την πλευρά της και η 24χρονη Αμερικανίδα τόνισε πως: «Πάλεψα με… νύχια και με δόντια. Εχουμε πολύ καλή σχέση. Λέει ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει χωρίς εμένα και θα μπορούσα να πω το ίδιο για αυτήν, με ώθησε πραγματικά».

Τόκιο: Τα πρόσωπα που «σημάδεψαν» την 4η μέρα των Αγώνων

Το άθλημα του σκέιτμπορντ, που αποτελεί νεοεισελθέν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, συνεχίζει να χαράζει με τους αθλητές του τη δική του ιστορία στην Ολυμπιάδα. Μετά τον Γιούτο Χοριγκόμε, που αποτέλεσε χθες τον πρώτο Ολυμπιονίκη στο εν λόγω άθλημα, ακολούθησε σήμερα η Μομίτζι Νισίγια. Το αξιοσημείωτο είναι πως η γιαπωνέζα έγινε η μικρότερη χρυσή Ολυμπιονίκης αθλήτρια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε ηλικία 13 (!) ετών κατάφερε να προσθέσει ένα χρυσό μετάλλιο από το αγαπημένο της άθλημα.

Τόκιο: Τα πρόσωπα που «σημάδεψαν» την 4η μέρα των Αγώνων

Η Σάντα Άλντας, όντας άγνωστη στο ευρύ κοινό, αποτέλεσε σήμερα τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση για την αξία της συμμετοχής ενός αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η 31χρονη Σύρια διάνυσε ένα δύσκολο και σαφώς επικίνδυνο μονοπάτι, προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να αγωνιστεί στο Τόκιο για το αγαπημένο της τζούντο στη κατηγορία των 57 κιλών. Το ντεμπούτο της, βέβαια, δεν συνδυάστηκε και με νίκη, καθώς γνώρισε την ήττα από τη δέκα χρόνια νεότερη, Μαρίκα Πέρισιτς.

Τόκιο: Τα πρόσωπα που «σημάδεψαν» την 4η μέρα των Αγώνων

Από τους αθλητές που ξεχώρισαν σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η επίδοση του «σεληνιασμένου» Λούκα Ντόνσιτς. Ο Σλοβένος ΝΒΑer πήρε από το… χεράκι τη χώρα του και την οδήγησε στη σπουδαία νίκη επί της Αργεντινής (118-100), καταγράφοντας 48 πόντους, 11 ριμπάουντ αλλά και 5 ασίστ.

Τόκιο: Τα πρόσωπα που «σημάδεψαν» την 4η μέρα των Αγώνων

Ο άτυχος της ημέρας ήταν ο Μάθιου Φαν Ντερ Πόελ. Ο πρωταθλητής της ορεινής ποδηλασίας έχασε κάθε ελπίδα για μετάλλιο, όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε στα βράχια που βρίσκονται δίπλα στον δρόμο του αγώνα. Το ατύχημα -ευτυχώς για τον ίδιο- δεν είχε σοβαρές συνέπειες και έτσι μπόρεσε να σηκωθεί ξανά και να συνεχίσει την πορεία του για να ολοκληρώσει τον αγώνα. Βέβαια, ο 26χρονος ποδηλάτης βρέθηκε ένα λεπτό πίσω από τους προπορευόμενους αθλητές, ωστόσο το σημαντικότερο είναι πως δεν χτύπησε σοβαρά στην πτώση του.

Πηγή: SPORTS.ERT.GR

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος