Τόκιο: Αυτοκινούμενο λεωφορείο πάτησε τυφλό Παραολυμπιονίκη

Ένα ατύχημα σοκ έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στο Παραολυμπιακό χωριό του Τόκιο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι διοργανωτές την Πέμπτη ένας τυφλός Παραολυμπιονίκης χτυπήθηκε από αυτοκινούμενο λεωφορείο.

Μέχρι στιγμής ούτε η διοργάνωση, αλλά ούτε η Toyota, έχουν κάνει γνωστό το όνομα του Παραολυμπιονίκη, παρόλα αυτά σύμφωνα με αρκετά ΜΜΕ της Ιαπωνίας, αυτός είναι ο Ιάπωνας τζουντόκα, Aramitsu Kitazono.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ ο 30χρονος έπεσε και θα χρειαστεί δύο εβδομάδες για να αναρρώσει από τα τραύματα, ενώ σύμφωνα με το ΝΗΚ θα χάσει τον αγώνα του Σαββάτου λόγω της «κακής φυσικής του κατάστασης».

Ο προπονητής του είπε ότι πήρε την απόφαση αφού μίλησε με τον Kitazono και συμβουλεύτηκε έναν γιατρό που τον εξέτασε, προσθέτει η πηγή.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι διέκοψαν τη λειτουργία των οχημάτων μετά το ατύχημα, στο οποίο ένα από τα ηλεκτρικά λεωφορεία «ήρθε σε επαφή με έναν πεζό με προβλήματα όρασης» σε διάβαση πεζών.

«Ζητούμε βαθιά συγγνώμη για όσους τραυματίστηκαν. Συνεργαζόμαστε πλήρως με την αστυνομία για την υπόθεση», πρόσθεσε η εταιρεία.

Το Τόκιο 2020 δήλωσε ότι ο άνδρας που χτυπήθηκε από το λεωφορείο υποβλήθηκε σε «πλήρη εξέταση» και «δεν εντοπίστηκε εξωτερικός τραυματισμός».

«Η υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο στο Ολυμπιακό Χωριό έχει διακοπεί προσωρινά και οι εργασίες θα ξαναρχίσουν μόλις κριθεί ασφαλές», πρόσθεσαν οι διοργανωτές.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun οι δύο χειριστές του λεωφορείου δήλωσαν ότι είδαν τον αθλητή, αλλά πίστευαν πως θα σταματούσε να περπατά καθώς πλησιάζει το λεωφορείο.

Ενώ η Mainichi Shimbun αναφέρει ότι ο λεωφορείο σταμάτησε αυτόματα, αλλά οι χειριστές πάτησαν το κουμπί εκκίνησης καθώς δεν πίστευαν ότι ο πεζός θα έβγαινε στο δρόμο.

Στο λεωφορείο επέβαιναν πέντε επιβάτες, κανείς από αυτούς όμως δεν τραυματίστηκε. Ενώ ο αθλητής δεν κρατούσε μπαστούνι, ενώ υπήρχε και ένας άνθρωπος που έλεγχε την κυκλοφορία στη διάβαση, σύμφωνα με τον Asahi.

Να σημειώσουμε πως τα αυτοκινούμενα λεωφορεία χρησιμοποιήθηκαν επίσης στο Ολυμπιακό Χωριό και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επιμέλεια: Νικηταράς Θάνος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος