Το WWE και το UFC θα συγχωνευθούν ως μία νέα εταιρεία η οποία θα αξίζει 21,4 δισ. δολάρια

Το WWE και το UFC συμφώνησαν να συγχωνευθούν για να σχηματίσουν μια νέα δημόσια εταιρεία η οποία θα ελέγχεται από την Endeavor Group.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Endeavor Group, στην οποία ανήκει το UFC, θα κατέχει το 51% των μετοχών αυτής της εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι του WWE θα κατέχουν το υπόλοιπο 49%.

Η συμφωνία αποτιμά αυτή τη νέα εταιρεία σύμφωνα με τις δύο πλευρές στα 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς το UFC έχει αξία 12,1 δισεκατομμύρια δολάρια και το WWE 9,3 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές του WWE σημείωσαν πτώση της τάξης του 4,5% πριν το άνοιγμα της αγοράς, ενώ οι μετοχές της Endeavor Group αυξήθηκαν κατά 4%.

Ο Ariel Emmanuel, διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Group, δήλωσε:

«Αυτή είναι μια σπάνια ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια εταιρεία στον κόσμο των αθλημάτων και της ψυχαγωγίας, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στο πού θα κατευθύνεται ο κλάδος αυτός στο μέλλον.

Επί δεκαετίες, ο Vince McMahon (εκτελεστικός πρόεδρος του WWE) και η ομάδα του έχουν επιδείξει ένα απίστευτο ιστορικό καινοτομίας και δημιουργικής αξίας για τους μετόχους και είμαστε βέβαιοι ότι η Endeavor Group θα μπορέσει να προσφέρει μια σημαντική αύξηση στην αξία για τους μετόχους, φέρνοντας μαζί το UFC και το WWE».

Από την δική του μεριά, ο Vince McMahon δήλωσε:

«Δεδομένης της απίστευτης δουλειάς που έχουν κάνει ο Ariel και η Endeavor για την ανάπτυξη του UFC -το οποίο έχει διπλασιάσει τα κέρδη του τα τελευταία επτά χρόνια- και της τεράστιας επιτυχίας που είχαμε σε συνεργασία με την ομάδα τους στο παρελθόν, πιστεύω πως αυτό είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους τους μετόχους και τους άλλους ενδιαφερόμενους.

Μαζί, θα είμαστε μια «δύναμη» αξίας 21 δισ. δολαρίων με μια συλλογική βάση το 1 δισ. ανθρώπους και μια συναρπαστική ευκαιρία ανάπτυξης.

Η νέα εταιρεία θα είναι σε πλεονεκτική θέση για να μεγιστοποιήσει την αξία των συνδυασμένων δικαιωμάτων μας στα μέσα ενημέρωσης, να ενισχύσει την δημιουργία εσόδων από τους χορηγούς, να αναπτύξει νέες μορφές περιεχομένου και να επιδιώξει και άλλες συγχωνεύσεις-εξαγορές για να ενισχύσει περαιτέρω την ισχύ των εμπορικών μας σημάτων.

Εγώ μαζί με την διοικητική ομάδα του WWE, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τον Ariel, την Endeavor Group και το UFC για να οδηγήσουμε τις επιχειρήσεις μας στο επόμενο επίπεδο».

Ο Vince McMahon θα συνεχίσει να βρίσκεται στο WWE, ως ο εκτελεστικός πρόεδρος της νέας εταιρείας, ενώ ο Ariel Emmanuel θα είναι ο διευθύνων σύμβουλός της.

Ο Dana White θα διατηρήσει την θέση του ως πρόεδρος του UFC, ο Nick Khan θα παραμείνει ο διευθύνων σύμβουλος του WWE ενώ ο Mark Shapiro, πρόεδρος της Endeavor, θα έχει την θέση του προέδρου της νέας εταιρείας.

Το όνομα αυτής της εταιρείας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ενώ το διοικητικό της συμβούλιο θα αποτελείται από 11 άτομα, έξι που θα είναι διορισμένα από την Endeavor και πέντε που θα είναι διορισμένα από το WWE.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος