Το Eurosport και το BT Sport θα εξαφανιστούν και θα μετονομαστούν σε TNT Sports

Το Eurosport θα εξαφανιστεί από τις τηλεοράσεις μετά από τρεις δεκαετίες, αφού η νέα συνδρομητική τηλεόραση στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα φιλοξενεί το αγγλικό πρωτάθλημα, το UEFA Champions League και τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μετονομαστεί σε TNT Sports.

H BT και η αμερικανική εταιρεία μέσων ενημέρωσης Warner Bros Discovery έχουν δημιουργήσει μία κοινοπραξία αξίας πολλών δισεκατομμυρίων όσον αφορά την προβολή αθλητικών γεγονότων στην συνδρομητική τηλεόραση. Μάλιστα ανακοίνωσαν την Τρίτη πως η επωνυμία ΒΤ επρόκειτο να καταργηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η κοινοπραξία θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα για την προβολή πολλών αθλημάτων, όπως το ποδόσφαιρο, η ποδηλασία, το ράγκμπι και το τένις και θα ονομάζεται πλέον ΤΝΤ Sports, καθώς η Warner Bros Discovery ήδη έχει χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα σε κανάλι που έχει ως επίκεντρο τον αθλητισμό, σε πολλές διεθνείς αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Λατινική Αμερική.

Όσον αφορά το Eurosport, το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικότερα κανάλια της συνδρομητικής τηλεόρασης, φαίνεται πως θα ενσωματωθεί σε αυτό το νέο συνδρομητικό κανάλι κάποια στιγμή στο μέλλον, κάτω φυσικά από το όνομα ΤΝΤ Sports.

Ο Άντριου Γεωργίου, διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros Discovery Sports Europe, δήλωσε την Τρίτη:

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την έναρξη μιας απλούστερης και ακόμη πιο ελκυστικής προσφοράς για τους φιλάθλους του αθλητισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

“Το όνομα TNT Sports είναι ήδη συνώνυμο του premium live sports σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο και αποτελεί ένα ακόμη σημάδι της παγκόσμιας κλίμακας και της τεχνογνωσίας που η WBD φέρνει στη συνεργασία με την BT».

Πηγή: Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος