Θύμα ρατσισμού ο Αλάμπα της Ρεάλ Μαδρίτης επειδή επέλεξε τον Μέσι πάνω από τον Μπενζεμά στα βραβεία της FIFA

Ο κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Ντέιβιντ Αλάμπα, αντιμετώπισε ρατσιστικές επιθέσεις από οπαδούς της «Βασίλισσας» λόγω των ψήφων του στα βραβεία της FIFA, στα οποία είχε τον Λιονέλ Μέσι πάνω από τον Καρίμ Μπενζεμά για το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

O Λιονέλ Μέσι ήταν αυτός που κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή, συγκεντρώνοντας συνολικά 52 πόντους από τους ψηφοφόρους, με τον Κιλιάν Μπαπέ να έρχεται δεύτερος με 44 ενώ ο Καρίμ Μπενζεμά μάζεψε 34 και ήρθε τρίτος στην ψηφοφορία.

Πολλοί ήταν οι ποδοσφαιριστές που ψήφισαν τους συμπαίκτες τους ως πρώτους στην λίστα τους, ωστόσο ο Αλάμπα φαίνεται πως δεν ήταν ένας από αυτούς, καθώς είχε τον Λιονέλ Μέσι ως πρώτο στην λίστα του και τον Καρίμ Μπενζεμά ως δεύτερο. Αυτό οδήγησε πολλούς οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης να αντιδράσουν με τον χειρότερο τρόπο προς τον Αυστριακό ποδοσφαιριστή, στέλνοντάς του μηνύματα με ρατσιστικό και υβριστικό περιεχόμενο, αλλά επίσης έφτασαν στο σημείο να ζητούν την απομάκρυνση του ποδοσφαιριστή από την ομάδα.

Ο ίδιος ο Αλάμπα, χρειάστηκε να δημοσιεύσει μια ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία εξηγεί πως η ψήφος του είναι το αποτέλεσμα των ψήφων όλων των παικτών της εθνικής Αυστρίας και όχι μονάχα δική του, λέγοντας:

«Η εθνική Αυστρίας είναι αυτή που ψήφισε σαν ομάδα, όχι μόνο εγώ. Όλοι μας μπορούμε να ψηφίσουμε και με αυτόν τον τρόπο αποφασίζεται η ψήφος μας.

Όλοι θα πρέπει να ξέρουν, ειδικά ο Καρίμ Μπενζεμά, πόσο τον θαυμάζω για τις εμφανίσεις του και πόσο συχνά λέω ότι είναι ο καλύτερος επιθετικός σε ολόκληρο τον κόσμο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος