Θρίλερ στο Τόκιο με Λευκορωσίδα αθλήτρια στο στόχαστρο

Η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο της Ιαπωνικής πρωτεύουσας ενάντια στην επιθυμία της ώστε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής, επειδή επέκρινε δημοσίως τους Λευκορώσους προπονητές & αξιωματούχους.

Η ίδια, αρνήθηκε να ταξιδέψει και σύμφωνα με την εταιρεία των τουρκικών αερογραμμών η οποία ναύλωσε την πτήση με αριθμό «199» από το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο προς την Κωνσταντινούπολη, δεν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο. Κάλεσε την αστυνομία αλλά και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να παρέμβουν, την ίδια στιγμή που επιβεβαίωσε μέσω μηνύματος σε σελίδα κοινωνικής πως βρίσκεται υπό την προστασία των ιαπωνικών αρχών.

Η Ολυμπιακή Ομάδα της Λευκορωσίας ανέφερε πως «η Τσιμανούσκαγια απομακρύνθηκε από την ομάδα λόγω της ψυχολογικής της κατάστασης».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό euroradio.fm, αποκάλυψε πως φοβάται να επιστρέψει στη Λευκορωσία και ότι σκοπεύει να αιτηθεί πολιτικό άσυλο.

«Οι διεργασίες συνεχίζονται και εξετάζονται όλα τα πιθανά μέτρα που μπορούν να ληφθούν, αφενός μεν για να μην υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα για την Τσιμανούσκαγια, αφετέρου δε, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα καταπατηθούν τα δικαιώματά της», σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της Ολυμπιακής Επιτροπής. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ενέργειες άμεσα και όπως έγινε γνωστό, έστειλε έναν εκπρόσωπό της για να συμπαρασταθεί στην αθλήτρια και να εξασφαλίσει πως η κατάσταση δεν θα πάρει δυσάρεστη τροπή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος